Categorieën

Service

PvdA Maassluis: zorgen om ontwikkelingen rondom veerpont

PvdA Maassluis: zorgen om ontwikkelingen rondom veerpont
Politiek

PvdA Maassluis: zorgen om ontwikkelingen rondom veerpont

  • Redactie
  • 09-08-2023
  • Politiek
PvdA Maassluis: zorgen om ontwikkelingen rondom veerpont
MAASSLUIS – De PvdA Maassluis maakt zich zorgen om de ontwikkelingen rondom de veerpont tussen Maassluis en Rozenburg. De autoveer zou dit jaar niet meer in de vaart komen en het fietsveerpont wordt per week ‘verlengd’. De gemeenteraad is volgens de partij niet geïnformeerd over deze ontwikkelingen en stelt daarom schriftelijke vragen aan het Maassluise college.

De fractie van de PvdA Maassluis wil allereerst van het college weten hoe het de Gedeputeerde en de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft geïnformeerd over de motie die eind mei door de gemeenteraad werd aangenomen. ,,Hoe kan het dat deze niet bekend is bij de Statenleden en de Statengriffie terwijl u deze motie als ‘krachtig signaal’ mee zou nemen naar de provincie?”

Communicatie

In deze motie staat onder andere dat er beter gecommuniceerd moet worden over de stand van zaken rondom de veerpont naar de inwoners van Maassluis en dat de gemeenteraad betrokken moet worden bij het dossier. ,,Kunt u aangeven hoe u gevolg was gegeven aan deze oproepen? Wij zien namelijk wel dat de dorpsraad in Rozenburg wordt geïnformeerd en betrokken maar de gemeenteraad van Maassluis nog niet echt.” Verder valt het de fractie op dat de gemeente Maassluis zelf nauwelijks communiceert over de veerdienst. ,,De behoefte aan informatie is groot”, aldus de partij. ,,Een plek op de voorpagina van de website en/of het actuele nieuws van de gemeente Maassluis lijkt ons minimaal noodzakelijk.”

Voet-fietsveerpont

De partij stelt verder dat de door de provincie beloofde toezegging van een voets-fietsveerpont op korte termijn met op middellange termijn een autoveer niet of zeer minimalistisch is nagekomen. ,,Immers, de inzet van het huidige voet-fietsveerpont wordt per week verlengd en kan dus ook zo weer stoppen. Deze boot is in de basis ook niet geschikt als veerpont en kan ook zo weer om technische of andere redenen uit dienst gaan. Dan staan we weer met legen handen.” Het autoveer (de Blankenburg) zou naar 2024 zijn verschoven en van de Staeldiep is vooralsnog geen plan bekend. ,,Bent u ermee eens dat voor 2023 de inzet van een voet-fietsveer gegarandeerd zou moeten zijn en dat er intussen heel hard gewerkt moet worden aan een back-up?”