Categorie├źn

Service

Gemeente houdt onderzoek naar leefbaarheid

Gemeente houdt onderzoek naar leefbaarheid
Nieuws

Gemeente houdt onderzoek naar leefbaarheid

  • Redactie
  • 16-10-2020
  • Nieuws
Gemeente houdt onderzoek naar leefbaarheid
MAASSLUIS - In Maassluis vindt in oktober en november een onderzoek plaats naar leefbaarheid, veiligheid en welzijn. Bij 8.000 Maassluizers valt dan een enquête in de bus.

In het onderzoek worden vragen gesteld over de leefbaarheid, veiligheid en welzijn in de buurt en in de hele stad. Eenzaamheid, wonen, voorzieningen, buurtproblemen en (on)veiligheidsgevoelens: het komt allemaal aan bod. Door de vragenlijst in te vullen krijgen Maassluizers de kans om hun mening te geven en invloed uit te oefenen. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om in de Maassluise buurten beleid te maken zodat iedereen daar fijner kan wonen, werken en leven.

Hoe meer, hoe beter

Met een steekproef van 8.000 inwoners is het mogelijk om per buurt te zien hoe het staat met de veiligheid en leefbaarheid. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter dat kan. De Maassluizers die in de steekproef zitten, ontvangen in oktober de brief en vragenlijst. Kenniscentrum Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) voert het onderzoek uit in opdracht van het Maassluise stadsbestuur. Zij deden in 2016 en 2018 ook onderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid in Maassluis.

Gemeentelijk internetpanel

Het gemeentelijk internetpanel van Maassluis ontvangt eveneens een uitnodiging voor het onderzoek. Wil je ook lid willen worden van dit panel, stuur dan een bericht naar [email protected]. Dan ontvang je voor het volgende onderzoek een uitnodiging.