Categorieën

Service

Gemeente schenkt rolstoelfiets aan De Tweemaster

Gemeente schenkt rolstoelfiets aan De Tweemaster
Gezond

Gemeente schenkt rolstoelfiets aan De Tweemaster

  • Redactie
  • 03-12-2021
  • Gezond
Gemeente schenkt rolstoelfiets aan De Tweemaster
MAASSLUIS - Op donderdag 2 december jl. heeft wethouder Corine Bronsveld namens de gemeente Maassluis een rolstoelfiets geschonken aan De Tweemaster, onderdeel van Argos Zorggroep.

,,Een bijzondere gebeurtenis", aldus Nico Oosters, Manager Facilitaire Dienst in De Tweemaster. De Tweemaster beschikt al over twee duo-fietsen, maar een rolstoelfiets was er nog niet voor de bewoners. Nico vertelt: ,,Een van onze bewoonsters is rolstoelafhankelijk. Haar man, de heer Poldervaart, weet dat zijn vrouw erg graag naar buiten gaat, maar het fietsen met een duo-fiets is voor hem te zwaar. Daarom heeft hij contact gezocht met de gemeente Maassluis en gevraagd of zij een rolstoelfiets beschikbaar wilden stellen voor De Tweemaster en de wijk. Aan zijn verzoek is gehoor gegeven door de gemeente en vandaag is dan de officiële overhandiging van de rolstoelfiets door wethouder Bronsveld."

Wethouder Bronsveld feliciteerde De Tweemaster met de bijzondere fiets en droeg de sleutel over aan de heer Poldervaart. ,,Meneer Poldervaart heeft veel energie in dit project gestoken en mij weten te overtuigen van de meerwaarde van deze mooie rolstoelfiets voor De Tweemaster en de wijk”, aldus de wethouder. ,,Ik hoop dat heel veel mensen er met veel plezier gebruik van kunnen maken.”

Uniek aan een rolstoelfiets is dat de bewoner in de rolstoel kan blijven zitten en deze op de rolstoelfiets wordt vastgezet. Vanuit de gemeente is het de wens dat naast het gebruik door bewoners van De Tweemaster de rolstoelfiets ook door mensen uit de gemeente Maassluis kan worden gebruikt. Nico Oosters sprak zijn dank uit naar wethouder Bronsveld voor het gebaar van de gemeente en de fijne samenwerking.

Wilt u gebruik maken van de rolstoelfiets, neem dan contact op met de receptie van De Tweemaster, bereikbaar via 010 - 591 00 11.

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →