Categorieën

Service

Gemeente waarschuwt voor valse e-mail

Gemeente waarschuwt voor valse e-mail
112

Gemeente waarschuwt voor valse e-mail

  • Redactie
  • 02-11-2020
  • 112
Gemeente waarschuwt voor valse e-mail
MAASSLUIS - Er circuleert een e-mailbericht van 'GGN gerechtsdeurwaarders & incasso' over het niet betalen van de gemeentelijke afvalstoffenheffing. ,,Let op. Deze e-mail van GGN is niet gestuurd in opdracht van de gemeente Maassluis. Betaal dus niet!”

De gemeente meldt dat in de valse e-mail onder meer het volgende staat: ,,Op 17 september hebben wij u gevraagd het openstaande bedrag van 154,75 euro aan ons te betalen, betreffende Uw schuld voor afvalstoffenheffing en achterstand Belastingdienst, met referentie: 28635/AC/2020. De uiterste betaaldatum van onderstaande factuur/facturen is inmiddels voorbij en we hebben nog geen volledige betaling van u ontvangen. Indien U uw schuld niet voldoet op het hieronder opgegeven rekeningnummer, met vermelding van uw dossiernummer (zie briefhoofd), zijn wij genoodzaakt over te gaan tot beslaglegging."

Phishing

Reageer niet op deze valse e-mail, waarschuwt de gemeente. GGN geeft zelf op het website informatie over deze zogenaamde phishingmails: Wat is phishing en hoe herken je het? De afdeling Belastingen van gemeente Maassluis stuurt geen e-mails als u een betalingsachterstand heeft. Ga dus nooit in op dergelijke e-mailberichten. Twijfelt u aan de echtheid van een bericht dan kun ook contact opnemen met team Invordering: 010-5931918.