Categorieën

Service

Geslaagd verjaardagsfeest Historische Vereniging Maassluis

Geslaagd verjaardagsfeest Historische Vereniging Maassluis
Uit

Geslaagd verjaardagsfeest Historische Vereniging Maassluis

  • Redactie
  • 18-04-2023
  • Uit
Geslaagd verjaardagsfeest Historische Vereniging Maassluis
MAASSLUIS - Afgelopen zaterdagmiddag stroomden leden van de Historische Vereniging Maassluis (HVM) in groten getale Theater Koningshof in. De Historische Vereniging Maassluis vierde haar 40-jarig bestaan en er waren ruim 400 van de 1400 leden aanwezig op het verjaardagsfeestje.

Grootste aandacht ging uit naar de optredens van twaalf (oud-)Maassluizers in het Atrium, die muziek speelden uit de jaren zestig. Het waren bandleden van Maassluise beatbandjes uit die tijd, die speciaal voor deze gelegenheid weer bij elkaar waren gekomen. In de weken voorafgaand aan dit optreden was er uitgebreid gerepeteerd en een gevarieerde programma samengesteld met muziek uit de jaren zestig. Dat werd door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd. In het Atrium van de Koningshof is nog de hele maand april een expositie te zien van zwart-wit foto’s van de vele bandjes die in de jaren zestig en zeventig muzikaal actief waren in Maassluis. De leden van de HVM ontvangen volgende maand een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt themaboekje over de Maassluise beatbandjes.

Er was veel meer te doen; je kunt merken dat de HVM een bruisende vereniging is. In de Theaterzaal draaide de film ‘Spetters’, gemaakt door Paul Verhoeven. Deze rolprent is ruim 40 jaar geleden voor een groot deel in Maassluis is opgenomen. In de zaal Lijster waren presentaties over de twee nieuwe historische boeken die ter gelegenheid van het jubileum verschenen. Geb Doornik vertelde over godsdienstperikelen in de 16e eeuw naar aanleiding van zijn transcriptie van het Eerste resolutieboek. Adri P. van Vliet lichtte enkele passages toe uit zijn biografie van ds. Fenacolius, de stichter van Maassluis. De transcriptie is als digitaal boek te downloaden op de collectiebank van de HVM, het boek van Fenacolius is te koop bij de HVM.

De evenementencommissie van de HVM, die de organisatie van de dag heeft uitgevoerd, kijkt met plezier terug op een grandioos en geslaagd verjaardagsfeest.