Categorie├źn

Service

Glas en keramiek in het Douanehuisje

Glas en keramiek in het Douanehuisje
Uit

Glas en keramiek in het Douanehuisje

  • Redactie
  • 28-03-2018
  • Uit
Glas en keramiek in het Douanehuisje

Foto: Rob van der Ven

MAASSLUIS - In de maand april zal kunstenaar Rob van der Ven uit Schiedam zijn glas en keramiek laten zien in het Douanehuisje, fraai gelegen aan het Scheur, in de volksmond ook wel Waterweg genoemd.

Rob heeft een fascinatie voor ambacht, vakkennis en vakkunde. Dit heeft hij verder uitgewerkt bij zijn kunstopleidingen eerst in Tilburg en later op de Rietveld Academie in Amsterdam. Van de vele materialen en technieken die hij tot zijn oeuvre rekent zijn keramiek en glas wel de belangrijkste. Glas in alle denkbare vormen, vlak, verlijmd, gezet, gezandstraald, gebrandschilderd, maar ook warm glas en laboratoriumglas/lampwerk.

Als onderwerp is de mens al zo'n 25 jaar zijn drijfveer. De mens als vorm, maar meer nog de mens als handelend wezen. Hij observeert mensen en verwerkt deze observaties in zijn beeldende werken. Dit kunnen bepaalde herkenbare houdingen zijn, maar ook meer verhalende beelden. Niet zelden is de toeschouwer zelf een figurant in zijn complexere werken. Het gaat altijd om het kijken en bekeken worden, een van de meest elementaire beginselen van samenleven. De mensfiguren geeft hij meestal naakt weer, als een vorm van abstractie, de individuele persoonlijkheid verdwijnt daarmee, de Mens is wat overblijft.

Rob vertelt u graag over zijn werk en wat hem beweegt. Elke zaterdag en zondag in de maand april is hij aanwezig tussen 12.00 en 17.00 uur. Hij hoopt u te ontmoeten, dus wees welkom! Voor meer informatie zie: http://robvanderven.nl/

Douanehuisje
De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, [email protected].