Categorieën

Service

GroenLinks: ‘Hoe gaat het college de roeken beschermen?’

GroenLinks: ‘Hoe gaat het college de roeken beschermen?’
Politiek

GroenLinks: ‘Hoe gaat het college de roeken beschermen?’

  • Redactie
  • 25-01-2023
  • Politiek
GroenLinks: ‘Hoe gaat het college de roeken beschermen?’
MAASSLUIS – Hoe gaat het college de roeken die leven in de bomen aan de Sportlaan beschermen? Dat wil de fractie van GroenLinks weten en stelt daarom schriftelijke vragen aan het Maassluise college over dit onderwerp.

De voorzieningenrechter heeft vorige week op verzoek van Natuurlijk Waterweg-Noord de verleende kapvergunning voor het kappen van 36 bomen aan de Sportlaan geschorst. De fractie van GroenLinks Maassluis wil nu onder andere van het college weten of zij dit van tevoren had kunnen voorzien.

Onderschatten

Eerder had Natuurlijk Waterweg-Noord bezwaar ingesteld om de bomen in het koloniegebied van de roeken te kappen. Het college besloot daarop één boom te laten staan en dat 35 bomen gekapt mochten worden. ,,Hoe is het idee ontstaan dat de belemmering in dit project maar één te kappen boom betrof?” wil GroenLinks weten. ,,Hoe heeft het college de locatie zo kunnen onderschatten met betrekking tot de wet natuurbescherming?”

Beschermen

GroenLinks vraagt het college verder hoe zij de roeken nu wel gaat beschermen. ,,Is een parkeergarage nu wel een optie om zo én een sportzaal te kunnen bouwen én de roeken te beschermen? Als dit niet het geval is, wordt er nu dan gekeken naar andere locaties voor de sportzaal. En zo ja, welke?”

Vertraging

De partij stelt dat de bouw van de sportzaal opnieuw vertraagd wordt. ,,Wat is het effect hiervan voor sportverenigingen? En wat betekenen deze gerechtelijke procedure en vertraging qua extra kosten voor de gemeente?”