Categorieën

Service

Grote schade na waterlekkage Schuurhof

Grote schade na waterlekkage Schuurhof
112

Grote schade na waterlekkage Schuurhof

  • Redactie
  • 04-05-2023
  • 112
Grote schade na waterlekkage Schuurhof

Fotografie: 112MaasMedia

MAASSLUIS - Meerdere woningen aan de Schuurhof in Maassluis hebben grote schade opgelopen door een waterlekkage. Het lek ontstond in de bovenste woning en lekte door naar twee ondergelegen woningen. Het betrof een lek in een heetwaterleiding.

De bewoner van de woning waar het lek ontstond laat weten dat hij werd gebeld door de buren dat er een waterlekkage was. Hij moest van ver komen en bij thuiskomst zag hij zijn woning vol met water staan. Het water liep door naar twee onderburen. Daarnaast viel het water uit het complex naar beneden, op de grond was een flinke plas te zien.

Om het lek te stoppen, moest de hoofdkraan dichtgedraaid worden. Echter lukte het de bewoners niet om de juiste kraan te vinden die dichtgedraaid moest worden. Hierop werden de hulpdiensten ingeschakeld. Een persfotograaf van 112Maasmedia was na de melding als eerste ter plaatse en heeft de juiste kraan dichtgedraaid, waarop de lekkage is gestopt.

De woning waar de lekkage ontstond heeft enorme schade opgelopen. Ook twee ondergelegen woningen hebben waterschade. De brandweer heeft bij diverse woningen gecontroleerd op waterschade en waar nodig het stroom afgesloten om kortsluiting te voorkomen. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de schadeafhandeling.