Categorieën

Service

Help de egel met een bladerhoop in je tuin

Help de egel met een bladerhoop in je tuin
Nieuws

Help de egel met een bladerhoop in je tuin

  • Redactie
  • 04-11-2022
  • Nieuws
Help de egel met een bladerhoop in je tuin
MAASSLUIS – Heb je een voor-, achter of geveltuin? Gooi dan niet alle bladeren in de gft-bak, maar maak een bladerhoop om de egel te helpen.

De gemeente vraag haar inwoners de bladeren niet zomaar weg te gooien. ,,Heeft u een composthoop of -vat? Dan kunt u de gevallen bladeren zelf composteren. Gecomposteerde bladeren vormen een heel goede meststof om in uw eigen tuin te gebruiken. Bladeren zijn snel verteerbaar, waardoor u dat makkelijk kunt doen. Heeft u geen composthoop of -vat? Dan kunt u de bladeren kwijt in de gft-bak.”

Egel

,,Maar het is eigenlijk zonde om alle bladeren in de gft-bak te doen”, aldus de gemeente. ,,U kunt bijvoorbeeld ook wat van het bladafval bij uw planten in de border van uw tuin of geveltuin strooien. Dat vormt een mooi plekje voor egels waarmee het helaas niet zo heel goed gaat. Wie weet krijgt u de komende tijd nog bezoek in uw tuin!”

Veegwagens

De gemeente rijdt deze week met twee veegwagens door Maassluis om blad te ruimen. ,, Met behulp van bladblazers worden de straten en trottoirs vrijgemaakt van blad, zodat alles goed begaanbaar blijft en niet glad wordt bij regen. De medewerkers van Stadsbedrijf geven speciale aandacht aan voldoende bladeren in het midden van de plantvakken, zodat egels hier kunnen schuilen.”