Categorieën

Service

IKC Ichtus is eerste afvalvrije school van Maassluis

IKC Ichtus is eerste afvalvrije school van Maassluis
Onderwijs

IKC Ichtus is eerste afvalvrije school van Maassluis

  • Redactie
  • 26-02-2023
  • Onderwijs
IKC Ichtus is eerste afvalvrije school van Maassluis

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Wethouder Denise Mulder reikte donderdag 23 februari aan het afvalteam van het IKC Ichthus het allereerste keurmerk  'Afvalvrije school' uit in Maassluis. Rob Kleinegris, initiatiefnemer en bestuurslid van stichting VAnG was actief betrokken bij de overgang naar afvalvrij op het IKC. VAnG staat voor: Van Afval naar Grondstof. Stichting VAnG zet zich onder andere inzet voor een schone leefomgeving en afvalvrije scholen. ,,En dat hebben de leerlingen heel goed begrepen", aldus Rob.  

Denise Mulder deelde complimenten uit aan alle leerlingen en het afvalteam van de school: ,,Ik ben supertrots op wat jullie hier op school hebben gedaan. Het is zo belangrijk om afval te scheiden en om afval opnieuw te gebruiken. We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn!  Jullie geven ons het goede voorbeeld en daar kan iedereen wat van leren." 

De wethouder deed ook een beroep op de leerlingen van de school door te vragen haar te helpen om van Maassluis een afvalvrije stad te maken: ,,Jullie kunnen je ouders, maar ook je opa's en oma's hier heel goed bij helpen. Ik hoop dat meer scholen in Maassluis afval gaan scheiden en dat ik het heel druk krijg met het uitreiken van dit Keurmerk, want dat betekent dat meer scholen jullie voorbeeld gaan volgen."