Categorieën

Service

Informatiepunt Digitale Overheid biedt hulp in Buurtcentrum De Hooftzaak

Informatiepunt Digitale Overheid biedt hulp in Buurtcentrum De Hooftzaak
Onderwijs

Informatiepunt Digitale Overheid biedt hulp in Buurtcentrum De Hooftzaak

  • Redactie
  • 17-06-2024
  • Onderwijs
Informatiepunt Digitale Overheid biedt hulp in Buurtcentrum De Hooftzaak

MAASSLUIS - In een wereld waar digitale vaardigheden steeds belangrijker worden, is het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Hooftzaak een geweldige plek waar mensen terechtkunnen voor hulp en advies. Of het nu gaat om het aanvragen van een DigiD, het aanvragen van studiefinanciering, het verlengen van het rijbewijs of het zoeken naar informatie op overheidswebsites, bij het IDO helpen we je graag verder.

Iedere woensdag van 09.30-11.30 uur is Louis aanwezig in Buurtcentrum de Hooftzaak om mensen te helpen. Louis heeft veel ervaring opgedaan bij Humanitas thuisadministratie en Vluchtelingenwerk, en hij zet zijn kennis nu in bij IDO. ,,Ik vind het geweldig om mensen te helpen vertrouwen te krijgen in hun digitale vaardigheden," zegt Louis enthousiast.

Een van de vele succesverhalen is dat van Suzanne. Ze kwam naar IDO met vragen over hoe ze haar rijbewijs moet verlengen. Louis stond klaar om haar stap voor stap door het proces te begeleiden. ,,Ik was behoorlijk zenuwachtig," vertelt Suzanne. ,,Maar dankzij Louis weet ik nu precies wat ik moet doen. Hij heeft me echt gerustgesteld."

Suzanne's interesse gaat verder dan alleen haar rijbewijs. Na haar positieve ervaring met Louis heeft ze zich ingeschreven voor de cursus Digivitaler, die door Bibliotheek de Plataan wordt aangeboden. ,,Ik wil meer leren over hoe ik digitale middelen kan gebruiken om mijn gezondheid en welzijn te verbeteren," zegt ze enthousiast.

Een ander mooi verhaal is dat van Bert die hulp nodig had bij het inloggen met DigiD en het activeren van zijn identiteitskaart. Dankzij Louis’ hulp lukte het hem om toegang te krijgen tot verschillende overheidswebsites. ,,Het was zo'n opluchting om eindelijk alles voor elkaar te krijgen," deelt hij.

Dankzij vrijwilligers zoals Louis kunnen steeds meer mensen hun weg vinden in de digitale wereld en worden ze zelfverzekerder en onafhankelijker. Samen bouwen we aan een gemeenschap waar iedereen mee kan doen en profiteert van de mogelijkheden van de digitale samenleving.

Wil je meer weten wat het IDO voor jou kan betekenen? Iedere woensdag is Louis van 09.30-11.30 uur aanwezig in de Hooftzaak. Ook kan je terecht in de Bibliotheek de Plataan op donderdag van 15.00-17.00 uur of vrijdag van 18.00-20.00 uur.

Bibliotheek de Plataan

Uiverlaan 18, Maassluis

Meer over Bibliotheek de Plataan →