Categorieën

Service

Inleveren oude medicijnen voor ouderen ‘een grote opgave’

Inleveren oude medicijnen voor ouderen ‘een grote opgave’
Politiek

Inleveren oude medicijnen voor ouderen ‘een grote opgave’

  • Redactie
  • 23-11-2021
  • Politiek
Inleveren oude medicijnen voor ouderen ‘een grote opgave’
MAASSLUIS – CDA Maassluis wil dat inwoners van onze stad hun oude en ongebruikte medicijnen zo laagdrempelig mogelijk kunnen inleveren. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de fractie aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders.

,,Recent konden inwoners hun ongebruikte medicijnen inleveren bij een aantal apothekers. Meerdere apothekers zijn gestopt met deze service”, constateert de fractie van het CDA Maassluis. ,,Nu geven meerdere apothekers aan dat de inwoners hun medicatie zelf moeten gaan inleveren bij de gemeente Maassluis. Vooral voor oudere inwoners is dat een grote opgave. Deze nieuwe zienswijze van apothekers werkt belemmerend voor het inleveren van oude of niet gebruikte medicatie.”

Laagdrempelig
Het CDA Maassluis wil dat inwoners de gelegenheid hebben om hun medicatie in te leveren en dat dit op een laagdrempelige manier kan plaatsvinden. ,,Inleveren is beter voor het milieu en het voorkomt dat medicatie op een andere manier verdwijnt.” Daarom wil de fractie allereerst van het Maassluise college weten of zij de signalen heeft ontvangen dat apothekers gestopt zijn met deze service. ,,Welke beweegredenen liggen daaronder?”

Bovendien wil de fractie weten of het college ook van mening is dat apothekers een waardevolle rol kunnen vervullen in het innemen van oude of ongebruikte medicijnen. ,,Welke mogelijkheden ziet u voor apothekers en andere zorgorganisaties om in de toekomst medicatie in te nemen of te verzamelen?”

Overleg
Tenslotte vraagt de partij of het college in overleg wil treden met de apothekers en andere zorginstellingen om ‘een oplossing te realiseren’.