Categorieën

Service

Kledinginzamelingsactie voor dierenasielen in Turkije

Kledinginzamelingsactie voor dierenasielen in Turkije
Nieuws

Kledinginzamelingsactie voor dierenasielen in Turkije

  • Ingezonden mededeling
  • 01-02-2024
  • Nieuws
Kledinginzamelingsactie voor dierenasielen in Turkije

MAASSLUIS - Op 6 februari is het een jaar geleden dat Turkije werd getroffen door een verwoestende aardbeving. De aardbeving met een kracht van bijna 8 op de schaal van Richter had impact op miljoenen mensen.

Het afgelopen jaar is er ontzettend hard gewerkt door de overheid, maatschappelijke organisaties en burgers zelf. Zo zijn (voor de veiligheid) ingestorte huizen en gebouwen gesloopt, en veel wegen zijn inmiddels hersteld. Een deel van de gezinnen woont nu in tijdelijke locaties met meer voorzieningen, in plaats van de eerste noodhuisvesting (tenten). Dit zijn de zogenaamde ‘containerkampen’ waar elk gezin een container heeft en er collectieve voorzieningen als wasmachines, kinderspeelplaatsen en activiteitenruimtes zijn.

Maar de situatie in het gebied is nog steeds heel aangrijpend! De sporen van vernieling zijn in sommige dorpen nog steeds te zien en wat te denken van de dieren. Veel dieren hebben net als mensen alles verloren: hun huizen, hun families, hun voedsel, hun veiligheid.

Inzamelingsactie

Dierenasielen in Turkije zitten boordevol gekwetste dieren en hebben dringend hulp nodig! Stichting Unique start daarom vrijdag 2 februari met een kledinginzamelingsactie. De verkoop van de kleding levert geld op dat Stichting Unique besteed om het dierenleed in Turkije te verlichten.

Lever vanaf 2 februari je kleding in aan de P.J. Troelstraweg 5, in de speciaal daarvoor bestemde kliko's (met afbeelding van de dierenvoedselbank) en steun de dieren in nood.

Samen zijn wij Maassluis

, Maassluis

Meer over Samen zijn wij Maassluis →