Categorieën

Service

Jeugd Educatie Fonds stopt steun aan scholen Maassluis

Jeugd Educatie Fonds stopt steun aan scholen Maassluis
Onderwijs

Jeugd Educatie Fonds stopt steun aan scholen Maassluis

  • Redactie
  • 18-06-2024
  • Onderwijs
Jeugd Educatie Fonds stopt steun aan scholen Maassluis

MAASSLUIS - Het Jeugd Educatie Fonds stopt de ondersteuning aan basisscholen in Maassluis. Het Fonds bood die ondersteuning sinds 2019 om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien in armoede te vergroten. De scholen IKC De Kindertuin, IKC Panta Rhei, IKC Startpunt, Kardinaal Alfrinkschool en SBO De Parasol ontvingen de afgelopen jaren een extra budget voor producten en diensten die bijdragen aan gelijke kansen voor de leerlingen. Via de scholen bereiktehet Jeugd Educatie Fonds de adgelopen jaren jaarlijks 900 kinderen in Maassluis.

Het Jeugdeducatiefonds geeft aan haar werk niet te kunnen doen zonder samenwerking met de gemeenten. Aan de gemeente Maassluis wordt een bijdrage van 5000 euro gevraagd per school per schooljaar. Dit bedrag wordt door het Jeugd Educatie Fonds verdriedubbeld door donaties vanuit bedrijven en particulieren en dankzij een goede

samenwerking met het Fonds Schiedam Vlaardingen e.0. die 50% van de kosten financiert.

Bij de gemeente Maassluis is meerdere malen het verzoek ingediend om cofinanciering te bieden voor de scholen. Ondanks herhaalde pogingen is hier geen samenwerking uitgekomen. Het Jeugdeducatiefonds en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. zien daarom geen mogelijkheden om de scholen nog langer steun te bieden. Per volgend schooljaar stopt het Jeugdeducatiefonds daarom de steun aan de vijf scholen in Maassluis.