Categorieën

Service

Julia en Noah blijven populairste namen in Zuid-Holland

Julia en Noah blijven populairste namen in Zuid-Holland
Nieuws

Julia en Noah blijven populairste namen in Zuid-Holland

  • Redactie
  • 06-01-2023
  • Nieuws
Julia en Noah blijven populairste namen in Zuid-Holland
REGIO - Julia en Noah blijven de populairste namen in de provincie Zuid-Holland. Net als in 2021 werden die meisjes-en jongensnaam hier het meest gegeven.

In heel Nederland was Emma de meest gegeven meisjesnaam in 2022. 677 keer kreeg een pasgeboren kind die naam. Het voorgaande jaar was dat nog Julia, toen met 753 vernoemingen. Terwijl in 2020 de meeste meisjes nog de naam Emma kregen. Noah was in heel Nederland de meest populaire jongensnaam (met 945 nieuwe naamhouders), net als vorig jaar en de twee jaar daarvoor. Dit maakt de Sociale Verzekeringsbank bekend in een overzicht van het aantal vernoemingen van afgelopen jaar. De instantie beschikt over deze gegevens omdat het de kinderbijslag organiseert.

James komt bij de jongens in Zuid-Holland nu als tweede meestgegeven naam op de proppen; landelijk staat James op de zevende stek. In 2021 kwam James in onze provincie nog op plek vijf. Liam komt afgelopen jaar in onze provincie op drie en zakt daarmee een plaatsje in vergelijking met 2021. Landelijk staat die naam ook op twee. Verder zijn de namen Adam (kwam van drie), Luca en Lucas populair; de laatste twee staan landelijk op plaatsen drie en vier, Adam haalt in heel Nederland de top tien niet. De Zuid-Hollandse favorietenlijst aan jongensnamen wordt gecompleteerd met door Mees, Levi, Zayn en Mason.

Bij de meisjes komt Emma in Zuid-Holland op plek drie en maakt daarmee een revival door, want in 2021 viel die naam in onze provincie niet in de top 10. Meer meisjes in onze provincie kregen de naam Olivia, die landelijk de vierde populaire naam is. In 2021 was Olivia ook op een na het meest gewild. Sara, Yara en Mila doen het goed op de plekken vier, vijf en zes, waarbij opvalt dat Sara in heel Nederland de top tien niet haalt. Mila was in 2021 nog derde, Yara was toen negende. Sophie, Noor, Luna en Anna zijn daarna de namen die afgelopen jaar in Zuid-Holland het meest gegeven werden aan meisjes.

In 2022 zijn in Nederland (tot en met november) 168.526 baby’s geboren: 86.108 jongens en 82.418 meisjes.