Categorieën

Service

Kademuur Haven wordt mogelijk helemaal vervangen

Kademuur Haven wordt mogelijk helemaal vervangen
Nieuws

Kademuur Haven wordt mogelijk helemaal vervangen

  • Redactie
  • 10-12-2021
  • Nieuws
Kademuur Haven wordt mogelijk helemaal vervangen
MAASSLUIS – De kademuur van de Haven van Maassluis, tussen de Wateringse Sluis en de Zure Vischsteeg, wordt mogelijk helemaal vervangen. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een informatiebrief aan de gemeenteraad.

Oorspronkelijk besloot het college in 2019 de kademuur niet in zijn geheel te vervangen, maar de kademuur duurzaam te herstellen. Er zou een nieuwe fundering komen, waardoor de kademuur in zijn geheel kon blijven staan.

In 2020 en 2021 zijn er echter onderzoeken verricht en is het ontwerp uitgewerkt. ,,Het uitgewerkte ontwerp wordt uitvoerbaar geacht maar tegen aanzienlijke risico’s en kosten. Vanwege de aanwezige risico’s en de hoge investeringskosten hebben wij besloten om in afwijking van het besluit van 2019 niet meer alleen vast te houden aan het huidige ontwerp om de kademuur duurzaam te herstellen maar ook een totale vervanging te overwegen”, aldus het college.

Het college gaat momenteel een bouwteam aanbesteden en het project samen met een aannemer verder uitwerken. ,,Op deze manier gebruiken we de kennis en ervaring uit de praktijk. Uiteindelijk zal dit leiden tot een plan met hopelijk beheersbare risico’s.” Zodra het uitgewerkte plan er ligt, wordt dit voorgelegd aan de gemeenteraad.