Categorieën

Service

Kleurrijk werk van Martin Groen in het Douanehuisje

Kleurrijk werk van Martin Groen in het Douanehuisje
Uit

Kleurrijk werk van Martin Groen in het Douanehuisje

  • Redactie
  • 03-11-2021
  • Uit
Kleurrijk werk van Martin Groen in het Douanehuisje

Kunstwerk ‘Klaprozen in de Provence’ van Martin Groen

MAASSLUIS - Martin Groen exposeert in november met kleurrijk werk in het Douanehuisje in Maassluis. De zon als bron van licht is elke keer terug te vinden in de kleuren die de doeken tot leven brengen.

Bloeiende velden en waterreflecties worden door Martin Groen vanuit een niet-alledaags standpunt geschilderd: een hoge horizon, soms ontbreekt zelfs de horizon. Maar altijd is een sterk impressionistisch handschrift herkenbaar, waarin ritme en rust een volmaakte harmonie vormen. Het werk van de kunstenaar uit ‘s-Gravenzande is een oase van kleur.

De landschappen van Groen zijn vooral open en vragen bezoekers van de expositie mee te gaan en zich op te laten nemen in zijn wereld waarin verf tot leven komt. De enorme variatie aan landschappen zijn voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Groen wil de zonovergoten landschappen, waar licht en reflectie een grote rol spelen, zodanig op het doek vastleggen dat de warmte voelbaar wordt.

Openingstijden
De expositie van Martin Groen is van zaterdag 6 november en met zondag 28 november gratis te bezoeken op elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis.

Douanehuisje
De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of [email protected].