Categorieën

Service

Koninklijke onderscheiding voor Inge Verstraaten

Koninklijke onderscheiding voor Inge Verstraaten
Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Inge Verstraaten

  • Redactie
  • 14-10-2019
  • Nieuws
Koninklijke onderscheiding voor Inge Verstraaten

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan reikte zondag 13 oktober in gebouw De Eekhof in Rotterdam een Koninklijke onderscheiding uit aan de Maassluise Inge Verstraaten. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar jarenlange belangeloze inzet voor het Rotterdamse Operettekoor Irene.

Inge Verstraaten zet zich sinds eind jaren ‘70 in als vrijwilliger voor het Operettekoor Irene. Ze werd lid van Irene in 1969, met speciale toestemming van haar ouders omdat ze toen nog minderjarig was.

Commissies
Vanaf 1970 helpt mevrouw Verstraaten mee met het bedenken en maken van kostuums. Eind jaren zeventig besloot ze deel te nemen in de kledingcommissie, dat heeft ze gedaan tot en met 1983.

In dat jaar stapte ze over naar de jubileumcommissie. Dit beviel haar zo goed dat ze ook in 2018/2018 -toen Operettekoor Irene 110 jaar bestond- opnieuw lid werd van deze commissie. Sinds 1991 is ze secretaris van het bestuur, ze verzorgt de communicatie met het koor en houdt de leden- en donateursadministratie bij.

Kaartverkoop
Daarnaast is ze verantwoordelijk voor het notuleren en agenderen van de bestuursvergaderingen en de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Ook verzorgt ze sinds 2008 de kaartverkoop van de voorstellingen. Zij onderhoudt hiervoor de contacten met onder meer Theater Zuidplein.

Rotterdam
Inge Verstraaten woont in Maassluis, maar haar verdiensten liggen in Rotterdam. Burgemeester Haan heeft daarom de Koninklijke onderscheiding uitgereikt in Rotterdam, tijdens een bijeenkomst van Operettekoor Irene. De vereniging, Koninklijk erkend in 1954, verzorgt concerten in en om de Randstad met een breed repertoire van opera-, operette- en musicalmelodieën.