Categorieën

Service

Krasse knarren willen Knarrenhof

Krasse knarren willen Knarrenhof
Wonen

Krasse knarren willen Knarrenhof

  • Redactie
  • 13-10-2020
  • Wonen
Krasse knarren willen Knarrenhof
REGIO -Een groep maatschappelijk betrokken inwoners uit Vlaardingen en Schiedam heeft het initiatief genomen om te komen tot een 'Knarrenhof'. In zo'n Knarrenhof moeten zelfstandige huur- en koopwoningen komen voor ouderen. Verbinding tussen de bewoners staat centraal zoals in de vroegere ‘hofjes’.

De bedoeling is dat zowel (echt)paren als alleenstaande vijftigplussers zich daarin thuis voelen, elkaar inspireren en omzien naar elkaar. Deze sociale manier van denken zien zij graag gerealiseerd in een duurzame omgeving met maximaal dertig woningen. Daarin moet ruimte zijn voor zowel diversiteit als eigenheid. Met uiteraard veel privacy, maar waarbinnen ook ruimte is om in saamhorigheid activiteiten te ondernemen.

Inmiddels hebben zo’n twintig paren en dertig alleenstaanden zich enthousiast getoond door zich in te schrijven bij Knarrenhof Waterweg als belangstellende. De stuurgroep van Knarrenhof Waterweg wil graag haar zoekgebied voor een geschikte bouwlocatie, of zelfs meerdere bouwlocaties, uitbreiden naar Maassluis. Daarom worden inwoners van het hele Waterweggebied Vlaardingen-Schiedam-Maassluis uitgenodigd zich aan te sluiten!

Aanvragen voor informatie, aanmeldingen en/of bruikbare tips over geschikte bouwplekken in één van de drie gemeenten zijn van harte welkom op het e-mailadres [email protected].