Categorieën

Service

Kunstlezing: Van Gogh aan de Seine

Kunstlezing: Van Gogh aan de Seine
Uit

Kunstlezing: Van Gogh aan de Seine

  • Advertorial
  • 28-11-2023
  • Uit
Kunstlezing: Van Gogh aan de Seine

MAASSLUIS - Waarom schilderden de kunstenaars Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand aan de Seine vlak buiten Parijs? Kom dit en veel meer te weten in de lezing van Hoo Man Chan in de Bibliotheek de Plataan – Maassluis op donderdagavond 7 december. De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. De entree is € 10,-

Vijf ambitieuze post-impressionisten trokken naar de oevers van de beroemde rivier om te schilderen, vooral bij Asnières, de voorstad van Parijs die bekend stond als een idyllische groene plek waar stedelingen hun vrije tijd doorbrachten. Vanwege het veranderende landschap en de goede bereikbaarheid vanuit Parijs gingen kunstenaars er naar toe om te schilderen. Duidelijk wordt welke rol Asnières en de Seine hebben gespeeld in de artistieke ontwikkeling van belangrijke post-impressionisten als Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand.

Deze kunstlezing wordt gegeven door Hoo Man Chan. Deze lezing organiseren we samen met de Kunst en Cultuur Academie (KCA). Door deze samenwerking kunnen we de tickets aanbieden voor een gereduceerd tarief van € 10,-.

Bibliotheek de Plataan

Uiverlaan 18, Maassluis

Meer over Bibliotheek de Plataan →