Categorieën

Service

‘BUBBELS en meer’ in het Douanehuisje

‘BUBBELS en meer’ in het Douanehuisje
Uit

‘BUBBELS en meer’ in het Douanehuisje

  • Redactie
  • 28-03-2023
  • Uit
‘BUBBELS en meer’ in het Douanehuisje
MAASSLUIS - Willy Minderhoud-Poldervaart exposeert in april in het Douanehuisje in Maassluis. Na een succesvolle expositie in Tavenu in Maasland, is het werk nu ook te zien in het Douanehuisje.

Willy maakt handgevormde objecten van klei en dan zo dun mogelijk, wat eigenlijk uit zuinigheid is ontstaan. Door mee te doen aan bijvoorbeeld een Kunstroute wordt zij uitgedaagd vanuit haar gevoel te werken. De kunstenares haalt inspiratie uit haar omgeving, bijvoorbeeld ‘het Scheur’. Willy maakt gebruik van verschillende technieken waaronder Raku/Graffiti/Bellenblaas/Aboriginals.

De kunstenares was aangesloten bij de Stichting Maassluise Kunstenaars. Doordat het organiseren van evenementen voor en met kunstenaars uit de regio, zoals het ‘pop-up Atelier’ en de ‘Tentuinstelling’, veel tijd vergt en de kunstenares ook gaat verhuizen, stopt Willy met het maken van keramiek. Haar laatste werken zijn nu de hele maand april gratis te bewonderen in het Douanehuisje. Ben je nog niet bekend met het mooie keramiek van Willy, dan is dit de laatste kans om het te aanschouwen!

Openingstijden

De expositie van Willy Minderhoud-Poldervaart is van zaterdag 1 april tot en met zondag 30 april gratis te bezoeken op alle zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. De expositie is ook opgenomen in de gratis Kunstroute van Maassluis op zaterdag 15 en zondag 16 april. Maassluise schilder Henk van den Hoek is op deze dagen ook in het Douanehuisje aanwezig van 11.00 tot 17.00 uur.

Mocht het weer het toelaten, is er buiten een gratis, kleine activiteiten voor kinderen: bellenblazen met verf in het thema ‘BUBBELS’ op de zondagen tussen 16.00 en 17.00 uur. Tijdens de Kunstroute Maassluis is er geen kinderactiviteit.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of [email protected].