Categorieën

Service

‘Repareren schade aan rood asfalt is een uitdaging’

‘Repareren schade aan rood asfalt is een uitdaging’
Politiek

‘Repareren schade aan rood asfalt is een uitdaging’

  • Redactie
  • 02-04-2021
  • Politiek
‘Repareren schade aan rood asfalt is een uitdaging’
MAASSLUIS – Het is volgens het Maassluise college ‘een uitdaging’ om schade aan rood asfalt van bijvoorbeeld fietspaden te repareren. Dat blijkt uit antwoorden van het college op schriftelijke vragen van de VVD Maassluis.

De VVD stelde eerder schriftelijke vragen aan het college over reparaties aan de fietspaden in Maassluis. Zo wees de partij erop dat de geasfalteerde rode fietspaden moeten worden hersteld met rood asfalt in plaats van zwart asfalt en dat de kwaliteit van de reparaties ondermaats is.

Uitdaging

,,Het repareren van kleinschalige (vorst)schade aan rood asfalt is een uitdaging”, zo stelt het college. ,,Kleine hoeveelheden rood asfalt zijn moeilijk leverbaar en moeilijk op temperatuur te houden. De minimum afname is een volle vrachtwagen waardoor het erg duur is. Bovendien was er op korte termijn geen aannemer beschikbaar om werkzaamheden uit te voeren. Hierom hebben wij gekozen voor kleinschalig herstel waarbij zwart gietasfalt is toegepast.”

Reparatie

Het college laat verder weten dat er in de loop van 2021 een technisch onderzoek wordt uitgevoerd om de restlevensduur van het asfalt van de rotonde Westlandseweg/Mozartlaan nader te bepalen. ,,De restlevensduur is nog 1 a 3 jaar. Indien de restlevensduur van het asfalt meer dan 2 jaar is, is het een optie om later in het jaar, als de temperaturen hoger zijn, een rode coating aan te brengen.”