Categorieën

Service

Maassluise Jet (15) droomt van zeilreis door de Cariben

Maassluise Jet (15) droomt van zeilreis door de Cariben
Nieuws

Maassluise Jet (15) droomt van zeilreis door de Cariben

  • Janneke Noordermeer
  • 13-01-2022
  • Nieuws
Maassluise Jet (15) droomt van zeilreis door de Cariben

Jet van Duijvenbode tijdens haar oliebollenactie.

MAASSLUIS – Jet van Duijvenbode (15) heeft een droom: meevaren met Masterskip Wylde Swan, vijf weken zeilen door het Caribisch gebied. Om haar doel te bereiken, organiseert ze acties om de kosten van €7.000,- voor deelname in te zamelen. ,,Ik ben heel erg blij met alle mensen die me al gesponsord hebben, zonder hun kan ik het niet halen!”

Masterskip is een reis met maximaal 29 andere leerlingen uit 4 havo of 4/5 vwo op de boot de Wylde Swan. De leerlingen brengen vijf weken met elkaar door op het schip. Zij leren samen het schip te bemannen en houden ondertussen hun schoolwerk bij. De Maassluise Jet van Duijvenbode, leerling in 3VWO, maakte ‘ergens in 2019’ kennis met dit initiatief. ,,Mijn moeder had het gezien op het nieuws, ik zat toen in groep 8”, vertelt Jet. ,,Ik ben gaan onderzoeken hoe het allemaal zit. En nu kijk ik er zo naar uit, ik heb er heel veel zin in!”

Avontuur

Jet is op zoek naar avontuur, vertelt ze. ,,Ik houd erg van reizen met m’n ouders. Dat doen we ook best vaak. Toen ik las over Masterskip dacht ik: dat wil ik ook! Ik wil eigenlijk best alleen op reis. Ik denk dat het goed is om van mama en papa weg te zijn. Om dingen te zien en op mijzelf te zijn. Je leert op het schip om zelfstandig te zijn en aan andere mensen te denken, je bent niet alleen op het schip.”

Tijdens Masterskip leren de leerlingen allereerst om te zeilen. ,,Ik heb geen zeilervaring, dat moet ik allemaal nog leren”, lacht Jet. ,,Ze zeggen dat iedereen sowieso een keer zeeziek wordt. Daar ben ik niet heel bang voor. Het wachtlopen ’s nachts, daar zie ik wel tegenop. Ik houd heel erg van slapen, nog meer van slapen op boten. Om ’s nachts dan uit bed te moeten gaan… Gelukkig lopen we wacht in groepjes.”

Masterskip biedt verschillende reizen aan. Jet heeft gekozen voor een reis door het Caribisch gebied. ,,In die periode heb ik twee weken kerstvakantie. Op het schip heb ik natuurlijk geen vakantie, maar dan mis ik relatief weinig school. Dat komt goed uit, ook al werken we op het schip aan ons schoolwerk. Verder denk ik dat het een leuk gebied is.”

Acties

Om de reis bij elkaar te sparen, organiseert Jet verschillende acties. ,,Voor oud en nieuw heb ik bijvoorbeeld meer dan 200 oliebollen gebakken”, vertelt ze enthousiast. ,,Ik kon geen oliebol meer zien!” De komende tijd maakt ze verschillende soepen die mensen kunnen bestellen. Na januari richt ze zich op het bakken van caramelbars. ,,Ik ben nu bijna op de helft. Ik ben heel erg blij met alle mensen die me al gesponsord hebben, zonder hun kan ik het niet halen!”

Avontuur van Jet

Wil je meer weten over het avontuur dat Jet aangaat? Of wil je haar helpen haar doel te bereiken? Neem dan een kijkje op haar website.