Categorieën

Service

Minters organiseert informatiebijeenkomsten voor inwoners Maassluis en Vlaardingen

Minters organiseert informatiebijeenkomsten voor inwoners Maassluis en Vlaardingen
Nieuws

Minters organiseert informatiebijeenkomsten voor inwoners Maassluis en Vlaardingen

  • Redactie
  • 13-11-2020
  • Nieuws
Minters organiseert informatiebijeenkomsten voor inwoners Maassluis en Vlaardingen
MAASSLUIS - De Sociaal Raadslieden van Minters organiseren cursussen met uiteenlopende onderwerpen. De cursussen worden aangeboden aan zowel inwoners als professionals uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Het aanbod varieert van een bijeenkomst arbeidsrecht, waarbij wordt stilgestaan bij de rechten van een werknemer tot een praktische workshop waarbij wordt uitgelegd hoe je je kind leert om met geld om te gaan.

Er zijn binnenkort weer bijeenkomsten waarvoor inwoners van Vlaardingen en
Maassluis zich kunnen aanmelden. Deelname is kosteloos.

Extra’s bij een laag inkomen. Waar heb ik recht op?

Ontvang je een bijstandsuitkering of een ander laag inkomen en heb je niet te veel vermogen? Met een minimuminkomen is het soms moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Wil je weten op welke tegemoetkomingen je recht hebt? Tijdens de bijeenkomst wordt stilgestaan bij diverse tegemoetkomingen op het gebied van bijvoorbeeld schoolkosten, zorgverzekering en andere aanvullingen op jouw inkomen.

Woensdag 18 november 2020 van 14.00 tot 15.00 uur, in verband met de huidige corona-maatregelen vindt de bijeenkomst plaats via Microsoft Teams. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u de aanmeldlink. Voor deelname aan de bijeenkomst heeft u alleen een telefoon/computer/tablet/laptop nodig. Meld je aan voor de digitale bijeenkomst door een e-mail te sturen naar [email protected].

Informatiebijeenkomst toeslagen

Huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslagen en kindgebondenbudget. Belangrijke inkomstenbronnen, waarbij het van belang is dat wijzigingen in de situatie worden doorgegeven. Welke wijzigingen zijn van belang en hoe geef je deze door? Hoe voorkom je terugbetaling van de toeslagen? Tijdens deze bijeenkomst zullen de verschillende toeslagen op de meest voorkomende punten worden doorgenomen.

Woensdag 9 december van 10.00 tot 11.00 uur, in verband met de huidige corona-maatregelen vindt de bijeenkomst plaats via Microsoft Teams. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u de aanmeldlink. Voor deelname aan de bijeenkomst heeft u alleen een telefoon/computer/tablet/laptop nodig. Meld je aan voor de digitale bijeenkomst door een e-mail te sturen naar [email protected].

Heb je vragen over een bijeenkomst? Neem dan contact op met de Sociaal Raadslieden via [email protected].

Minters

Burgemeester Van Lierplein 51, Vlaardingen

Meer over Minters →