MVC pakt volle winst in laatste thuiswedstrijd

• 26-03-2024

MVC H2 Johan en Wim kijken bewonderend toe naar de set-up van Remko (Foto: PR)

MAASSLUIS - Afgelopen zaterdag speelde de herensectie thuis in de wethouder Smithal. De jonge helden van heren 1 haalden 5 punten binnen door een 4-0 overwinning tegen een zwak Next Volley 6 uit Dordrecht. Voor heren 2 was het een stuk spannender. Zij speelden de returnderby tegen VollidoH5 uit Hendrik Ido Ambacht, en hielden alle punten in Maassluis.

Zaterdag 23 maart 2024 was de één na laatste wedstrijd van het seizoen en ook de laatste thuiswedstrijd voor de MVC heren 2. De tegenstander van die middag was VollidoH5 uit Hendrik Ido Ambacht. De uitwedstrijd in Ambacht was een vijfsetter geworden die MVC met 3-2 had gewonnen. Frappant was toen dat MVC 100 punten hadden bij die wedstrijd en VollidoH5 106. Een tegenstander waar MVC wel rekening mee moest houden maar ook goede kansen tegen maakte om er een mooie overwinning uit te slepen.

Het hele team was compleet bij de wedstrijd. Helaas kon Alex nog niet meespelen, maar zorgde voor de nodige support langs de lijn. Ook de trainer was van de partij om de wedstrijd te aanschouwen.

In de 1e set was het even inkomen voor MVC . De punten gingen gelijk op en dan was MVC weer aan het scoren en dan pakte VollidoH5 weer een punt en werd er snel weer doorgedraaid. Bij de stand van 8-8 nam MVC echter de leiding en liep snel uit naar 13-8 door goede servicebeurten en dat de aanval van VollidoH5 goed gepareerd werd door een juiste pass die weer zorgde voor een snoeiharde aanval. MVC hield de voorsprong en bouwde dit verder uit. VollidoH5 had niets meer in te brengen. Setstand 25-16.

2e set met 2 wissels en Wim dit keer als spelverdeler. Weer even wennen maar door het solide spel wist de tegenstander MVC niet van de wijs te brengen. VollidoH5 had bij één positie wat kansen en wisten even drie punten uit te lopen. Daarna trok MVC weer bij, liep Vollido h5 nogmaals een puntje uit maar uiteindelijk bleef MVC goed serveren, wist de bal goed te plaatsen en won de set met gemak. Setstand 25 – 16.

Nu kwam de 3e set aan de beurt. Voor de oude mannen van MVC is dit de cruciale set. De heren willen nog wel eens inzakken en met een sterke tegenstander komen er spanningen en speelt MVC vooral tegen zichzelf. Maar de aanwezigheid van de trainer en goede support van Heren 1 zorgde dat H2 niet in een dipje kwam. De strijd ging wel gelijk op maar MVC kon een lichte voorsprong behouden. Er bleef rust in het team en een ieder bleef gemotiveerd. Er werd zelfs gedoken en meer bewogen dan in de eerdere sets. Ook deze set kwam ten goede aan de thuisploeg. Setstand. 25 – 18.

De 4e set verliep eigenlijk zonder veel problemen. De tegenstander had last van de tribune en raakte daardoor uit hun spel. Toch een puntje van onsportief gedrag van de tribune wat er haast toe leidde dat er mensen uit de zaal moesten worden verwijderd. VollidoH5 wist nog even te imponeren en kwam nog vervaarlijk dichtbij. Bij een stand van 22-19 kwamen zij terug en het werd nog 23- 21.Tenslotte pakt MVC de winst. 25-21.

Met nog 1 wedstrijd te gaan tegen de nummer 3 van de poule zal het zo zijn dat heren 2 dit jaar als 6e eindigt. Een heel mooie prestatie voor een team waarvan de helft boven de 60 jaar is en nog steeds fanatiek meespeelt in de 3e klasse.