Categorieën

Service

Myosotis stopt gesprekken met gemeente

Myosotis stopt gesprekken met gemeente
Politiek

Myosotis stopt gesprekken met gemeente

  • Redactie
  • 07-04-2017
  • Politiek
Myosotis stopt gesprekken met gemeente
MAASSLUIS - Stichting Myosotis heeft verklaard te stoppen met gesprekken met de gemeente Maassluis over activiteitencentrum InBlik. 

Stichting Myosotis zet zich in voor geestelijk gehandicapte jongeren en organiseert groepsactiviteiten in InBlik. Het college heeft plannen om van InBlik een open jongerencentrum te maken en voert gesprekken, maar dat ziet de stichting niet zitten.

Myosotis vindt dat het eigenlijk maar om één ding gaat: Ummah Wahida, een centrum voor jongeren met een migrantenachtergrond. Het centrum heeft nu een plek in een gebouw in de Burgemeesterswijk. Als het aan het college ligt wordt InBlik een open jongerencentrum waar ook Ummah Wahida haar intrek neemt. Stichting Myosotis stelt in een verklaring dat zij daarvoor het veld moeten ruimen.

Andere locatie
Ook geeft de stichting aan dat er gekeken is voor een andere lokatie voor Myosotis, zoals in De Vloot of Koningshof. Maar daar zijn nog een definitieve afspraken mee gemaakt en er zijn volgens de stichting geen garanties dat zij hiervan langere tijd gebruiken kunnen maken.

Geen gesprekken meer met gemeente
Stichting Myosotis wacht nu het debat in de gemeenteraad van 11 april af en stopt met verdere gesprekken met de gemeente. Dat het voor het bestuur van stichting Myosotis het ernst is, blijkt uit de verklaring: Afhankelijk van wat er wordt besloten zullen wij bekijken hoe wij verder gaan.
Hetgeen tot gevolg kan hebben dat als wij onder andere de veiligheid van onze
mensen niet meer kunnen waarborgen, wij dan zullen stoppen met onze activiteiten.
Zij het met pijn in het hart.

Reactie college
Het college van b & w heeft inmiddels gereageerd op de verklaring van stichting Myosotis. Het college betreurt de stap die Myosotis neemt en meent dat er goede mogelijkheden zijn om de activiteiten van Myosotis voort te zetten en uit te breiden, zowel in InBlik als elders.

Het college ziet goede alternatieven in De Vloot en in de Koniningshof, maar ok in een gecombineerd gebruik van InBlik. 'Myosotis kan daar zelfs elke zaterdagmiddag exclusief gebruik van maken, waardoor er ruimte is voor uitbreiding van activiteiten,' stelt het college.

Daarnaast benadrukt het college waardering voor het werk van Myosotis te hebben en wil daarom graag verder praten over 'de oplossing die nu binnen handbereik ligt'.