Categorieën

Service

Nieuw: IDO Spreekuur in de avond

Nieuw: IDO Spreekuur in de avond
Onderwijs

Nieuw: IDO Spreekuur in de avond

  • Redactie
  • 19-04-2024
  • Onderwijs
Nieuw: IDO Spreekuur in de avond

MAASSLUIS - Heb je een vraag over de (digitale) overheid? Steeds meer dingen regel je digitaal. En dat is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek de Plataan helpt je graag verder!

Vanaf vrijdag 3 mei is er een nieuw spreekuur op vrijdagavond van 18.00-20.00 uur zodat we ook mensen kunnen helpen die overdag aan het werk zijn. Nathalie zit vrijdag klaar om je op weg te helpen. Je kunt bij het IDO in de Bibliotheek terecht met vragen over DigiD, het aanvragen van een rijbewijs, waar je terecht kunt voor hulp bij je belastingaangifte of andere vragen over (digitale) overheidszaken.

Komt vrijdagavond niet uit? Op woensdagmorgen is er een spreekuur in Buurtcentrum De Hooftzaak van 09.30-11.30 uur. Louis helpt je dan graag. En op donderdagmiddag is er ook een spreekuur in de Bibliotheek, van 15.00-17.00 uur. Dan is Ronald er om je helpen. Het spreekuur op dinsdagmorgen van 11.00-13.00 uur vervalt vanaf mei.

Ervaringen van bezoekers

Erna kwam vandaag op het spreekuur met een vraag over een melding in haar e-mail. Daarnaast wordt ze binnenkort 75 en moet dan haar rijbewijs verlengen. Samen hebben we uitgezocht hoe dit in zijn werk gaat en wanneer ze dat moet doen. Erna vertelt: “Ik ben zeer tevreden over de manier waarop ik geholpen wordt. Ik vind het zo fijn dat er echt de tijd voor me wordt genomen!”

Annemieke Radder van Bibliotheek de Plataan vertelt: “Andere veelvoorkomende vragen zijn: hulp bij het aanvragen of activeren van de DigiD. Mensen zijn dan vaak heel blij als het weer geregeld is. Of vragen over het invullen van de belastingen of het aanvragen van toeslagen. Waar specifieke inhoudelijke kennis nodig is, verwijzen we door naar één van onze samenwerkingspartners. En helpen we bij het maken van de afspraak”.

Digitaal Inloop spreekuur/ Mediacafé

Heb je een vraag over je telefoon/ tablet of computer? Op dinsdag van 11.00-12.00 uur is in de Bibliotheek er een digitaal inloopspreekuur of Mediacafé. Iedere 2e dinsdag is er Mediacafé. Iedere laatste dinsdag van de maand is er een thema. Deze maand (dinsdag 30 april) is het thema: panoramafoto’s maken met je smartphone. En de overige dinsdagen is er een inloopspreekuur. Ronald helpt je graag.

Mobiele IDO (Informatiepunt Digitale Overheid)

Heb jij onze nieuwe IDO bakfiets al gespot? Annemieke Radder coördinator van het IDO vertelt: “Met de bakfiets gaan we naar de mensen toe. Zo was er op 10 april een Digitaal Inloop Spreekuur in Oud Sluys. Gonda Storms van Samen Digitaal Wijzer gaf een workshop over sterke wachtwoorden en vertelde over de risico’s van het gebruik van hetzelfde wachtwoord. Voor veel mensen heel nuttig!

De komende tijd zijn we 29 april van 10.00-16.00 uur aanwezig op de DoeMeeMarkt. Woensdag 3 mei, staan we bij de Voedselbank van 11.00-13.00 uur. En woensdag 7 mei zijn we van 15.00-16.00 uur bij de Drie Maashave (Argos). Heb je een vraag? Dan helpen we jou ook op deze plekken graag verder.

Zou je het leuk vinden als de bakfiets ook een keer naar jouw organisatie toekomt? Neem dan contact op met Annemieke Radder via 06-122 31 636 of [email protected]


Bibliotheek de Plataan

Uiverlaan 18, Maassluis

Meer over Bibliotheek de Plataan →