Categorieën

Service

Nieuwe datum én programma Moestuin Festival bekend!

Nieuwe datum én programma Moestuin Festival bekend!
Uit

Nieuwe datum én programma Moestuin Festival bekend!

  • Redactie
  • 13-01-2022
  • Uit
Nieuwe datum én programma Moestuin Festival bekend!

Een wereld vol muziek, theater, dans en eten op zaterdag 18 juni

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - De derde editie van het spetterende Moestuin Festival zou aanvankelijk deze week voor de deur staan, maar wegens de maatregelen kan dit helaas niet plaatsvinden. Gelukkig is er voor deze ‘wereldreis in één dag’ een nieuwe datum gevonden: zaterdag 18 juni 2022. Op deze bijna-zomerdag opent de Stadsgehoorzaal haar deuren weer voor een bruisende middag en avond vol muziek, theater, dans en eten uit alle windstreken. Het programma, promovideo’s in verschillende talen en kaartverkoop (€10,-) is te vinden via www.stadsgehoorzaal.nl/moestuin.

Gepassioneerde culturele werkgroep
Het bijzondere programma van het Moestuin Festival is, evenals bij eerdere edities, met liefde samengesteld door een enthousiaste groep mensen met verschillende culturele achtergronden. Samen delen zij de mooiste gebruiken, instrumenten, gerechten en verhalen uit hun eigen cultuur. Zodra je het Vlaardingse theater binnenloopt waan je je in zeven werelddelen tegelijk en worden alle zintuigen geprikkeld. Luister naar muziek die je nooit eerder hoorde, bekijk indrukwekkende voorstellingen op allerlei plekken in het theater, doe mee aan verschillende workshops, proef de lekkerste hapjes en drankjes uit verschillende landen en voel de culturele energie die door het gebouw raast.

Wereldmuziek (o.a. Codarts en Étoiles Électriques)
Al direct bij binnenkomst in het theater komen vrolijke, akoestische en wereldse klanken je in de entree tegemoet. In de Harmonie (kleine zaal) presenteren 4 groepen studenten van de opleiding Wereldmuziek van Codarts Rotterdam hun talent op het gebied van o.a. Tango, Latin, Hiphop en Jazz. Later op de avond word je getrakteerd op een swingend optreden van Étoiles Électriques. Deze 14-koppige festivalband vermengt muziek uit het Midden-Oosten met funky popmuziek en creëert zo een culturele en muzikale explosie die stilstaan onmogelijk maakt.

Stand-up comedy en toneel
In de Grote Zaal zal stand-up comedian Murth Mossel de wereld met scherpe en persoonlijke grappen op z’n kop zetten. Hij is scherp, genadeloos, ontwapenend en vooral: hilarisch! ’s Avonds vindt in de Grote Zaal de unieke, op waarheid gebaseerde theaterbeleving Haar & Hem plaats. De persoonlijke gesprekken en verhalen die de Rotterdamse kapper en theatermaker Ivan Winter van zijn klanten in de kappersstoel hoorde (over hun angsten, onzekerheden en twijfels) heeft hij tot leven gebracht op het toneel. Haar & Hem is een prachtig toneelstuk over liefde die, ondanks alle obstakels en zware uitdagingen in het leven, altijd overwint.

Ontmoetingen, workshops, eten en meer!
Naast optredens vinden er bij het festival ook vele bijzondere ontmoetingen plaats. Zo kunnen bezoekers Op visite in de huiskamer van een Oekraïense en een Surinaamse familie. In 20 minuten vertellen de bewoners van de huiskamer alles over hun dagelijkse leven, de traditionele kostuums, muziek, kunst, tradities en gebruiken. In de Boven Foyer kunnen de voetjes van de vloer tijdens verschillende dansworkshops variërend van Ierse dans tot buikdans en capoeira. Op het Eetplein in de Beneden Foyer staan 12 kraampjes waar de festivalgangers kunnen genieten van traditionele hapjes en drankjes uit verschillende landen. Tot slot kan aan het eind van de avond uit volle borst worden meegezongen tijdens Zing Nederlands Met Me, door het Vlaardingse duo Maral & Daan.

Uitnodigingen in 10 talen
Tijdens een voorproefavond in november kregen de aanwezige ambassadeurs de mogelijkheid een persoonlijke uitnodigingsvideo op te nemen in hun eigen taal. Het resultaat zijn video’s in maar liefst 10 verschillende talen. De video’s zijn te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl/moestuin-videos en kunnen als uitnodiging doorgestuurd worden via Social Media. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een video op te nemen in jouw eigen taal en deze door te sturen naar [email protected] om de lijst met talen uit te breiden.

Het Moestuin Festival wordt mede mogelijk gemaakt door De Club van 200, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Gemeente Vlaardingen en de Van der Mandele Stichting.

Moestuin Festival - Een wereld vol muziek, theater, dans en eten in alle hoeken van het theater!
Zaterdag 18 juni 2022 – vanaf 16:00 uur
Kaarten (€ 10,-) zijn te koop via stadsgehoorzaal.nl

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →