Categorieën

Service

Officiële start bouw ‘Stadhouder’ in Maassluis

Officiële start bouw ‘Stadhouder’ in Maassluis
Wonen

Officiële start bouw ‘Stadhouder’ in Maassluis

  • Redactie
  • 06-12-2023
  • Wonen
Officiële start bouw ‘Stadhouder’ in Maassluis

MAASSLUIS - Wethouder Sjoerd Kuiper heeft maandag 4 december de ‘eerste’ paal geslagen van het appartementengebouw ‘Stadhouder’ in Maassluis.

De ‘Stadhouder’ in de Burgemeesterswijk is een zogenaamd ‘verzorgd wonen’ complex waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. De nieuwbouw omvat 39 sociale huurappartementen en een ontmoetingsruimte. De ontmoetingsruimte is straks de place to be voor bewoners om aan activiteiten deel te nemen of zelf te organiseren. De oplevering staat gepland voor eind 2024.

“Deze eerste paal markeert de start van de afronding van de herstructurering van de Burgemeesterswijk, na jaren van relatieve rust wordt er de komende jaren weer volop gebouwd om de wijk af te ronden”, aldus wethouder Sjoerd Kuiper. ,,Met de bouw van deze 39 appartementen voor senioren zorgen we ervoor dat inwoners in Burgemeesterswijk in de eigen woon- en leefomgeving prettig zelfstandig kunnen blijven wonen. De kwaliteit van de nieuwe wijk is groot: in architectuur, in openbare ruimte en met mooie inpassing van parkeren, groen en spelen. Ik wens de bouwers een voorspoedig bouwproces.”

planning

Op de planning staat nog de sloop van de 2 hoogbouw flats; Burgemeester Zaneveldflat 2 t/m 216 en Burgemeester Zaneveldflat 218 t/m 496. Daarvoor in de plaats komt er een gevarieerde mix van sociale en middeldure huurwoningen, koopwoningen en -appartementen.