Categorie├źn

Service

Onderwijsprijs Maassluis uitgereikt aan vier prijswinnaars

Onderwijsprijs Maassluis uitgereikt aan vier prijswinnaars
Onderwijs

Onderwijsprijs Maassluis uitgereikt aan vier prijswinnaars

  • Redactie
  • 07-03-2022
  • Onderwijs
Onderwijsprijs Maassluis uitgereikt aan vier prijswinnaars

V.l.n.r. burgemeester Edo Haan, prijswinnaars Robin Biesheuvel, Janneke van de Waardt, Anja Kusters, Karin Jobse en onderwijswethouder Fred Voskamp (Fotograaf: Dennis Wisse)

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis heeft dit jaar opnieuw Onderwijsprijs Maassluis uitgereikt. Vier prijswinnaars kregen maandag 7 maart 2022 in het stadhuis hun prijs uit handen van wethouder Fred Voskamp. 

Winnaars Onderwijsprijs Maassluis
  • Anja Kusters, directeur van SBO De Parasol - De jury prijst Anja Kusters vanwege haar tomeloze inzet en haar kwaliteiten als verbinder, waarmee ze de gehele school een positieve impuls heeft gegeven.
  • Janneke van de Waardt, aardrijkskundedocent op het Lentiz Reviuslyceum - De jury vindt Janneke van de Waardt een uitblinker omdat leerlingen door haar echt gezien worden, ze is continu bezig om haar leerlingen betrokken te houden. 
  • Karin Jobse, intern begeleider op basisschool De Dijck - Karin Jobse is, volgens de jury, een sterspeler omdat ze de begeleiding op De Dijck weer heeft vormgegeven, met een deskundig oog voor wat elk kind nodig heeft. 
  • Robin Biesheuvel, pedagogisch medewerker op de Lentiz Revius MAVO - De jury prijst Robin Biesheuvel vanwege zijn vermogen om echt verbinding te maken met zowel leerlingen als leraren, en daarmee het verschil te maken. 

,,Wij reiken deze prijs uit om onze waardering te tonen aan mensen die zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor het onderwijs en de kinderopvang in onze stad", zegt wethouder Voskamp. ,,De winnaars van de onderwijsprijs zijn stuk voor stuk toppers. Met deze prijs zetten we hen in het zonnetje, dat hebben ze dubbel en dwars verdiend!"

Koploper
Ieder prijswinnaar ontving, na een warme speech van de wethouder, het bijbehorende beeldje, een oorkonde en bloemen. Het beeldje van Onderwijsprijs Maassluis is gemaakt door de Maassluise kunstenares Ans van der Wiel. Het beeldt een zogenoemde koploper uit, een tekening van een mens zoals kinderen dat maken. Deze koploper staat hierbij symbool voor een start in de ontwikkeling van een mens.

Jury
De gemeente is in december 2021 een campagne gestart en oproepen gedaan om iemand voor de Onderwijsprijs Maassluis 2022 te nomineren. De vier winnaars zijn door een onafhankelijk jury gekozen uit een twintigtal nominaties. De vijfkoppige jury, onder leiding van burgemeester Edo Haan, bestaat uit leden die betrokken zijn bij het onderwijs, en die werkzaam zijn bij de bibliotheek en in het jongerenwerk in Maassluis.