Categorieën

Service

Ontmoetingsruimte senioren mogelijk met geld provincie

Ontmoetingsruimte senioren mogelijk met geld provincie
Wonen

Ontmoetingsruimte senioren mogelijk met geld provincie

  • Redactie
  • 11-02-2023
  • Wonen
Ontmoetingsruimte senioren mogelijk met geld provincie

Sloop flatgebouw Bilderdijklaan in april 2018 (Foto: Maasdelta)


MAASSLUIS - Een ontmoetingsruimte in een te bouwen appartementencomplex in de Sluispolder-West wordt mogelijk met een bijdrage van 250.000 euro van de provincie Zuid-Holland aan Maassluis.

In de plannen voor de herstructurering van de wijk staat de bouw van 65 appartementen en zestien grondgebonden woningen geprogrammeerd. Die komen in de plaats van 74 portiekwoningen aan de PC Hooftlaan/Vondellaan/Van Lennepstraat/GA Brederolaan.

In het appartementencomplex, te realiseren door Maasdelta, moet ook een recreatieruimte komen. Die is een stap dichterbij met de bijdrage die gedeputeerde Anne Koning (van Wonen en Ruimtelijke ordening, deze week persoonlijk bekend kwam maken. De provincie Zuid-Holland stelt de subsidie beschikbaar voor het ondersteunen van woningbouwprojecten met ontmoetingsvoorzieningen voor senioren. Koning: "We vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten. Bovendien dragen aantrekkelijke woonvormen voor senioren bij aan doorstroming op de woningmarkt."

Gemeenten kunnen met de subsidieregeling 'Woonvormen senioren' aan de provincie een bijdrage vragen zodat zij de financiering voor deze projecten rondkrijgen. Wethouder Sjoerd Kuiper: "Het is in deze tijden van hoge bouwkosten een uitdaging om betaalbare woningen met bijbehorende voorzieningen gerealiseerd te krijgen." Wethouder Corine Bronsveld: "Ook in Maassluis neemt het aantal kwetsbare ouderen toe. Een ontmoetingsruimte in een wooncomplex voor ouderen biedt een enorme meerwaarde. Het draagt zo veel bij aan de kwaliteit van leven. Men kan zelfstandig blijven wonen, anderen dichtbij ontmoeten en samen zijn. Dit voorkomt eenzaamheid."