Categorieën

Service

Ook in 2022 Roparun in eigen land

Ook in 2022 Roparun in eigen land
Nieuws

Ook in 2022 Roparun in eigen land

  • Redactie
  • 29-12-2021
  • Nieuws
Ook in 2022 Roparun in eigen land
REGIO - Stichting Roparun meldt dat de Roparun volgend jaar ook in Nederland plaatsvindt, net zoals dit jaar het geval was. De editie 2022 wordt gehouden in het Pinksterweekend van 4 tot en met 6 juni.

De afgelopen jaren kende het evenement startplaatsen in Parijs en Hamburg/Bremen en liep de route door Frankrijk, België en Duitsland naar de finish in Rotterdam. Eerder dit jaar vond de jubileumeditie ook volledig plaats in Nederland. Toen startten er ruim 170 teams in Landgraaf, die via een route door Limburg en Noord-Brabant, daar ook weer terugkeerden voor de finish.

Roparun-directeur Gerard Bakx: ,,De huidige situatie rondom de coronapandemie brengt nog altijd veel onzekerheid met zich mee. Gezien alle voorbereidingen die wij moeten treffen, is het noodzakelijk om nu een keuze te maken. Op dit moment kiezen wij voor een Roparun binnen de eigen landsgrenzen, omdat een route met meer dan tweehonderd teams en ruim vijfduizend deelnemers door vier verschillende landen ook in 2022 onmogelijk lijkt. Hoe we het evenement precies kunnen vormgeven, hangt uiteraard af van de regels die dan gelden in Nederland. Het uitgangspunt blijft wel een Roparun tijdens Pinksteren, bestaande uit drie dagen en twee nachten, met een route van zo’n 550 kilometer en een finish op de Coolsingel in Rotterdam. We gaan er alles aan doen om er met elkaar weer een groot succes van te maken.”

Mede door dit besluit biedt Roparun de deelnemers langer de mogelijkheid zich in te schrijven voor de komende editie. De inschrijvingen zijn geopend tot en met zondag 16 januari.