Categorieën

Service

Politie achtervolgt hardrijder met ruim 200 km/uur over A20

Politie achtervolgt hardrijder met ruim 200 km/uur over A20
112

Politie achtervolgt hardrijder met ruim 200 km/uur over A20

  • Redactie
  • 09-10-2020
  • 112
Politie achtervolgt hardrijder met ruim 200 km/uur over A20

Foto: Verkeerspolitie

REGIO – Een achtervolging van de verkeerspolitie, waarbij snelheden van ruim 200 km/uur werden gehaald op de A20, eindigde gisteravond in Schiedam. De hardrijder, van net 20 jaar oud, werd aangehouden.

De verkeerspolitie doet op Facebook zelf verslag: ,,Het is alweer ruim twee jaar geleden dat wij de nieuwe Audi A6-dienstvoertuigen in gebruik mochten nemen. Ook wel de SIV (Snel Interventie Voertuig) genoemd. En dat snel, dat is niet voor niets. We merken dat vandaag de dag de boeven in steeds snellere auto’s rijden en steeds gekkere capriolen uithalen om uit handen van de politie te blijven."

Op de Tjalklaan in Rotterdam zagen de politiemensen een Audi RS3 rijden. ,,Die wel even wilde sporten met een Mercedes C63 AMG. En als dat soort auto’s dan de wedstrijd met elkaar aan gaan, dan doen wij graag mee."

,,De Mercedes haakte al snel af, maar de RS3 had de smaak te pakken en ging met hoge snelheid richting A20. Toen we eenmaal de A20 richting Hoek van Holland waren opgereden, ging het echt los en bleek maar weer waarom wij zo blij zijn met de SIV. We haalden snelheden van ver boven de tweehonderd kilometer per uur, waarbij de RS3 nog steeds op ons uitliep."

De bestuurder van de Audi besloot de afrit Schiedam te nemen en reed bij de stoplichten door rood. "Dat was voor ons de druppel en het was tijd om hier een eind aan te maken", vertellen de agenten die achtervolgden. ,,Helaas dacht de bestuurder daar anders over, want toen hij de blauwe zwaailichten zag aangaan achter zich, en het stopbord zag branden, besloot hij om niet te stoppen maar het gas verder open te trekken. Daarmee overtrad hij iedere verkeersregel die hij op dat moment tegenkwam."

Dat kan niet goed aflopen, en dat deed het dan ook niet. Op het Nieuwlandplein in Schiedam botste de Audi tegen de rotonde waarna de politie de auto klem kon zetten en de bestuurder konden aanhouden. ,,Hij zit bij ons binnen en de RS3 is in beslag genomen."

Dan zit het er voor de politie niet op, want de documentatie moet nog op orde gemaakt. ,,Het rijbewijs blijft voorlopig even bij ons, aangezien autorijden aan deze meneer niet helemaal besteed is. Tevens maken wij een melding op aan het CBR, mag de meneer daar op cursus. Doen we er ook nog processen-verbaal bij voor artikel 5 (gevaar veroorzaken), het rechts inhalen, snelheidsovertredingen, onverzekerd voertuig en het niet aangeven van de richting. En dat allemaal terwijl je net twintig bent en over een weekje de derde verjaardag van je rijbewijs zou vieren."

De bestuurder van de Mercedes kan binnenkort post verwachten. Ook deze bestuurder zal zijn rijbewijs ook moeten inleveren, aldus de politie.