Categorieën

Service

Preventieve coronatest voor medewerkers en cliënten De Tweemaster

Preventieve coronatest voor medewerkers en cliënten De Tweemaster
Gezond

Preventieve coronatest voor medewerkers en cliënten De Tweemaster

  • Redactie
  • 27-06-2020
  • Gezond
Preventieve coronatest voor medewerkers en cliënten De Tweemaster
MAASSLUIS - De Tweemaster is deze week opgeschrikt door een uitbraak van het coronavirus. Momenteel zijn 17 bewoners op woonzorggroep De Ever en 8 medewerkers besmet. In de strijd tegen het virus worden alle medewerkers, vrijwilligers en cliënten preventief getest. Ook voert de GGD, in samenwerking met De Tweemaster, contactonderzoek uit.

Alle medewerkers, vrijwilligers en cliënten (of hun contactpersonen) in De Tweemaster worden benaderd voor een coronatest. ,,Dit doen wij omdat in een aantal gevallen positief is getest zonder dat er typische coronagerelateerde klachten waren.”

Contactonderzoek

De GGD voert, in samenwerking met De Tweemaster, sinds dinsdagavond 23 juni bron- en contactonderzoek uit om meer te weten te komen over de herkomst van de uitbraak. Iedereen die De Tweemaster recent heeft bezocht, is geregistreerd en kan hierover benaderd worden. Argos Zorggroep roept iedereen die coronagerelateerde klachten ervaart op zich te laten testen.

Verspreiding tegengaan

Argos Zorggroep zet alles op alles om het coronavirus in De Tweemaster te bestrijden. Zo geldt er sinds woensdag 24 juni een bezoekstop. Een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing om verspreiding tegen te gaan. Zorg en behandeling wordt voortdurend gecoördineerd door het Medisch Infectiepreventieteam en de locatie volgt aangescherpte protocollen in lijn met de adviezen van het RIVM en de GGD. Ook zijn er voldoende beschermingsmiddelen en kennis om deze te gebruiken.

Besmette bewoners en medewerkers

De bewoners die besmet zijn met het coronavirus worden overgebracht naar de speciale Covid afdeling in Marnix Revalidatiecentrum in Vlaardingen. Hier krijgen zij de zorg die zij nodig hebben, gescheiden van bewoners die niet besmet zijn met het coronavirus. Medewerkers en vrijwilligers die het virus onder de leden hebben of verschijnselen vertonen die passen bij het coronavirus, zijn momenteel niet aan het werk.

Oorzaak heropleving coronavirus

De oorzaak van een besmetting of een uitbraak met het coronavirus is moeilijk te achterhalen. Alle huizen van Argos Zorggroep waren tot voor kort coronavrij. ,,Met het openstellen van de huizen voor bezoek, lopen we meer risico het virus binnen te halen. Elke beweging van buiten naar binnen is een kans voor het virus om mee te komen. We hopen dat het contactonderzoek hier meer inzicht in zal geven.”

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →