Categorie├źn

Service

Recordopbrengst kerstactie voor Voedselbank

Recordopbrengst kerstactie voor Voedselbank
Nieuws

Recordopbrengst kerstactie voor Voedselbank

  • Redactie
  • 23-12-2020
  • Nieuws
Recordopbrengst kerstactie voor Voedselbank

Foto's: Buurtpreventie

MAASSLUIS - De inzamelingsactie van Buurtpreventie Maassluis voor de Voedselbank afgelopen zaterdag, heeft een recordopbrengst opgeleverd. In totaal werden zeshonderd kratten aan levensmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging binnengebracht.

Dat was bijna dubbel zo veel als bij een vergelijkbare actie in mei. "Er moest flink worden doorgewerkt door de vele lokale acties en de mensen die soms tassenvol boodschappen kwamen brengen", vertellen de organisatoren. "Gelukkig waren er tien verschillende inleverplekken beschikbaar, waardoor het nergens te druk werd.

De spullen werden verzameld in drie loodsen van de Voedselbank, waar een flinke groep vrijwilligers van Buurtpreventie en lokale kerken en de moskee, de hele dag bezig was met sorteren.

Een groep vrijwilligers van Buurtpreventie had zich in de weken voorafgaand aan de inzamelingsactie ingezet voor promotie en organisatie van de actie. "Even dreigde de plotselinge lockdown de actie in gevaar te brengen, maar gelukkig mocht de actie door het sluiten van een paar locaties én de Corona-safe opzet toch doorgaan", aldus Buurtpreventie. Voor de inzamelingszaterdag waren er al deelacties gehouden, bijvoorbeeld op enkele scholen. Ook bedrijven en winkels doneerden gul. Een dame bracht een kar gevuld met maar liefst negentig euro aan boodschappen, anderen hadden wekenlang gespaard. Bedrijven vulden de opbrengst aan levensmiddelen aan met pallets komkommers, mango’s en paprika’s en andere soorten fruit en groenten.

"Het was een overweldigende dag", aldus het Buurtpreventieteam, dat dankbaar is voor zo veel bijval. "De Voedselbank kan weer even vooruit - en hoe! Kerst is weer een beetje mooier geworden, een lichtje aan het einde van een moeilijk jaar."