Categorieën

Service

Rolf de Bakker nieuwe voorzitter Rotary Maassluis–Maasland

Rolf de Bakker nieuwe voorzitter Rotary Maassluis–Maasland
Nieuws

Rolf de Bakker nieuwe voorzitter Rotary Maassluis–Maasland

  • Redactie
  • 30-08-2021
  • Nieuws
Rolf de Bakker nieuwe voorzitter Rotary Maassluis–Maasland

Links uittredend voorzitter Willem Andebeek, rechts de nieuwe voorzitter Rolf de Bakker die er zichtbaar zin in heeft.

MAASSLUIS/MAASLAND – Rolf de Bakker is de nieuwe voorzitter van Rotary Maassluis-Maasland. De inkomende voorzitter mocht afgelopen woensdag de voorzittershamers overnemen van Willem Andebeek.

Ondanks dat Rolf pas 3 jaar lid is van de club, werd hij vorig jaar gevraagd om de nieuwe voorzitter te worden: ,,Toen we vier jaar geleden vanuit Amsterdam naar Maassluis verhuisden, had ik me voorgenomen om iets voor de samenleving te gaan doen in enige vorm van vrijwilligerswerk. Na even oriënteren kwam ik uit bij de Rotary. Zelf ben ik al 24 jaar ondernemer als freelance photoshopper en het leek me prachtig om met gelijkgestemden aan een betere wereld te kunnen werken. Na oriënterende gesprekken, heb ik een aantal bijeenkomsten bijgewoond. Dat was gezellig: ongedwongen met de typisch Rijnmondse niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit. Daar hou ik wel van!”

Er is nog een hoop werk te doen voor de nieuwe voorzitter. ,,De club moet verjongen, een aantal oudere leden stopt er mee, soms na tientallen jaren lidmaatschap. We hebben nu nog 32 leden, dus er loopt hier zo’n slordige 1000 jaar bestuurs- en ondernemerservaring rond uit de meest uiteenlopende disciplines. Voor jonge ondernemers kan het heel aantrekkelijk zijn om met deze doorgewinterde rotten uit het bedrijfsleven te kunnen sparren.”

Toch is het ook niet zo dat er veel zakelijke deals worden gesloten, de prioriteit ligt bij het helpen van de samenleving. ,,Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van evenementen waarmee we geld ophalen voor goede doelen: appelflappen bakken in een verzorgingstehuis of door hulpvragen via leden. Een van onze leden raakte bijvoorbeeld in gesprek met een lerares van de Parasol, een school voor speciaal basisonderwijs. Toen bleek dat ze plannen hadden voor een moestuin hebben wij daar enkele weken later de spullen voor geschonken. Zo snel en simpel kan het soms gaan.”

Met de jaarlijkse kerstbomenverkoopactie werd vorig jaar ruim 150 Sinter-kerst pakketten uitgedeeld. ,,Als je dan hoort dat één van de oudere ontvangers voor het eerst in zijn leven een kerstcadeau heeft gekregen dan raakt dat je diep. Dan weet je waarvoor je het doet. Want uiteindelijk gaat het om mensen, niet om getallen.”