Categorieën

Service

Schater aan het Water was weer een groot succes!

Schater aan het Water was weer een groot succes!
Uit

Schater aan het Water was weer een groot succes!

  • Redactie
  • 22-05-2023
  • Uit
Schater aan het Water was weer een groot succes!
MAASSLUIS - Zondag 21 mei 2023 was het tijd voor de tweede editie van Schater aan het Water – hét fiets- en theaterfestival van Maassluis! Er waren vier starttijden die allemaal strak uitverkocht waren. Bijna 200 mensen stapten op de fiets om vanuit Theater Koningshof langs verschillende locaties te fietsen, waar steeds een andere artiest klaar stond om het publiek te verrassen.

Verrassende en afwisselende optredens

Tijdens schater aan het Water 2023 traden Mylou Frencken, Aron Elstak, Thjum Arts, De Ge-stampte Meisjes en Wouter Monden op. Mylou Frencken trakteerde het publiek bij de Woonwinkel van Wilgenrijk op klassieke kleinkunstliedjes. De mooie teksten werden prach-tig gezongen – en ook de begeleiding op gitaar droeg bij aan een fijne sfeer! Vanuit Wilgen-rijk reden de fietsers enthousiast naar het centrum van Maassluis, om als eerste te stoppen bij De Drukkerij aan de Dr. Kuyperkade. Op deze te gekke locatie aan de Vliet werd het publiek verrast door het optreden van Aron Elstak. Met hilarische typetjes en maatschappijkritische liedjes wist hij het publiek zowel te laten lachen als te emotioneren.

Na De Drukkerij liep iedereen met de fiets aan de hand naar het Nationaal Sleepvaart Museum, waar mensen eerst een bezoek konden brengen aan het unieke museum. Na het museumbezoek nam het publiek plaats aan de kade, waar zij met uitzicht op de Furie en de Groote Kerk genoten van het optreden van Thjum Arts. Na het optreden van Thjum fietste iedereen langs de haven richting Het Hoofd, waar bij Topsquash Maassluis De Gestampte Meisjes al klaar stonden. De rauwe, hilarische kleinkunst van De Gestampte Meisjes zorgde voor flink wat gelach en een luid applaus na afloop. Als laatste fietste het publiek naar Café Pulp – of beter gezegd Comedy Café Pulp! Wouter Monden had het café voor één dag omgetoverd tot heus Comedy Café. Met hilarische grappen liet hij de volledige Pulp schudden van het lachen.

Een heerlijke dag die wederom smaakt naar meer!

Vanuit Theater Koningshof kijken wij terug op een ontzettend succesvolle, heerlijke dag. De zon scheen, er werd flink gelachen en bijna 200 mensen fietsten ontzettend vrolijk door Maassluis. Graag bedanken wij alle sponsoren, fondsen en locaties die deze editie weer tot een groot succes hebben gemaakt: Fonds Schiedam Vlaardingen, De Groot Fonds, Stichting Verhagen, Theater Koningshof, sponsor Posthumus en de Winter en locaties Café Pulp, Wilgenrijk, Topsquash Maassluis, De Drukkerij en het Nationaal Sleepvaart Museum. Wij zeggen: op naar editie nummer 3!

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →