Categorieën

Service

Scholen Maassluis zetten zich in voor het Jeugdfonds

Scholen Maassluis zetten zich in voor het Jeugdfonds
Onderwijs

Scholen Maassluis zetten zich in voor het Jeugdfonds

  • Redactie
  • 23-09-2021
  • Onderwijs
Scholen Maassluis zetten zich in voor het Jeugdfonds

Wethouder Sjoerd Kuiper overhandigt een schoolpakket aan adjunct-directeur Joey Kraan van IKC Startpunt. (Fotograaf: Peter Farla)

MAASSLUIS - Maassluise basisscholen, de gemeente Maassluis, het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stroomopwaarts zijn een grote campagne gestart voor ouders met weinig geld. De boodschap is 'Geen geld voor sport, cultuur of zwemles? Het Jeugdfonds betaalt!' Maandag 13 september gaf wethouder Sjoerd Kuiper het startschot voor de campagne op basisschool IKC Startpunt. Hij overhandigde een schoolpakket aan adjunct-directeur Joey Kraan.

De zomervakantie zit erop, de coronamaatregelen zijn versoepeld en alle sport- en cultuurverenigingen zijn weer open. Kinderen en jongeren gaan weer naar school en de sportvereniging. Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend, omdat hun ouders geen geld hebben om de kosten te betalen. Ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen moeten deel kunnen nemen aan sport en cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurvereniging.

Meedoen aan sport en cultuur belangrijk
Wethouder Sjoerd Kuiper: ,,Sporten, dansen of muziek maken is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. We willen dat alle kinderen kunnen meedoen, ook de kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Daarom bieden we als gemeente Maassluis via het Jeugdfonds Sport en Cultuur een steuntje in de rug. Via de leerkrachten op onze scholen willen we zorgen dat zo veel mogelijk kinderen kunnen meedoen."

Ouders informeren
Nog niet alle ouders met een laag inkomen zijn op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De gemeente Maassluis, Stroomopwaarts en het Jeugdfonds willen daar graag verandering in brengen. Daarom ontvangt iedere school een pakket met communicatiemiddelen om ouders te informeren over het Jeugdfonds. Martijn Blok, bestuurslid Jeugdfonds: ,,In het pakket zitten flyers voor ieder kind op school. Zo hopen we in samenwerking met de scholen alle ouders in Maassluis te bereiken." Op 20 september 2021 worden alle pakketten naar de overige scholen verzonden.

Meer informatie
Is er thuis geen geld voor de sport of cultuurlessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen. Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds op www.jeugdfondssportencultuur.nl. Op de website van Stroomopwaarts, www.stroomopwaarts.nl/kinderen, vindt u meer informatie over de overige kind regelingen.