Categorieën

Service

Scooters Go Sharing keren na winterslaap niet terug

Scooters Go Sharing keren na winterslaap niet terug
Nieuws

Scooters Go Sharing keren na winterslaap niet terug

  • Redactie
  • 06-11-2022
  • Nieuws
Scooters Go Sharing keren na winterslaap niet terug

Voormalig wethouder Fred Voskamp bij de lancering van de deelscooters in Maassluis in juli 2020

MAASSLUIS - Opmerkelijk nieuws van het deelscooterfront: Go Sharing trekt zich terug uit 33 van de 45 Nederlandse steden en dorpen waarin het bedrijf actief is, waaronder Maassluis. Eerder maakte het bedrijf al bekend in onze stad met ‘winterslaap’ te gaan, nu blijken de groene scooters voorlopig niet meer terug te keren.

Als reden voor de stap geeft een woordvoerder van Go Sharing op dat het gebruik van de deelscooters in veel steden te laag is om uit de kosten te komen. Je kan ook zeggen: de kosten zijn te hoog. Onder de steden waar het deelscooterbedrijf stopt zijn Amersfoort en Apeldoorn, Zwolle en Deventer, Almelo, Hengelo en Enschede, en dichter bij huis: Rijswijk, Zoetermeer, Ridderkerk en Maassluis. De komende tijd zullen de scooter daar beetje bij beetje uit het straatbeeld verdwijnen of al verdwenen zijn. Schiedam is één van de twaalf steden waar Go Sharing wel doorgaat. Verder zijn dat Rotterdam, Delft en Dordrecht, Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Breda, Almere, Leeuwarden, Haarlem en Den Haag. 

Go Sharing wil zich focussen op het rendabel krijgen van het verhuursysteem. ,,In het huidige economische klimaat, waarin veel onzekerheid in de markt is, zijn investeerders terughoudend om in deelbedrijven te investeren. Daarom hebben wij besloten om eerst te focussen op het rendabel krijgen van ons systeem.” De deelscooter wordt ook wel meer en meer beschouwd als een irritant gegeven in de stad: het regende de afgelopen jaren klachten over slecht geparkeerde rijwielen en steeds vaker belandden de apparaten in sloten of grachten.

Toch gelooft Go Sharing nog altijd in zijn aanpak: ,,Dit vertrek strookt niet met onze langetermijnvisie om deelmobiliteit in te zetten als betrouwbaar en betaalbare vorm van mobiliteit. Onze ambitie is om overal, altijd en voor iedereen beschikbaar te zijn. We zien dit dan ook als slechts een tijdelijke stop. Dit biedt ons tevens de gelegenheid om onze elektrische snorfietsen klaar te maken voor de helmplicht.”