Categorieën

Service

Sinterklaas komt op 12 november aan in Maassluis

Sinterklaas komt op 12 november aan in Maassluis
Nieuws

Sinterklaas komt op 12 november aan in Maassluis

  • Redactie
  • 25-10-2022
  • Nieuws
Sinterklaas komt op 12 november aan in Maassluis

Fotografie: Veerle Vliegenthart

MAASSLUIS - De intocht van Sinterklaas gaat dit jaar als vanouds door en vooralsnog zonder beperkende maatregelen. ,,Een hele opluchting dat dit gewoon weer kan hoor", klinkt het opgelucht uit de mond van Anton Wesselius. ,,Sinterklaas en zijn Pieten kunnen er gelukkig weer een mooi feest van maken op 12 november."

Wesselius, voorzitter van Stichting De Rode Mijter Company, kijkt er een beetje geheimzinnig bij. ,,Dit jaar hebben we nog een speciale verrassing. Daarvoor raad ik de ouders aan om de kinderen vanaf 5 november onze Facebookpagina Sinterklaas in Maassluis te laten kijken. In aanloop naar de intocht en de kindermiddag is het leuk om de verhaallijn van dit jaar op deze manier te volgen. Meer ga ik er nu nog niet over zeggen!"

De Spanje vaart op 12 november om 10.00 uur de haven binnen. Burgemeester Haan staat uiteraard klaar op de Stadhuiskade om Sinterklaas en zijn Pieten te ontvangen in Maassluis. Daarna zal de Sint aan zijn tour door Maassluis beginnen en eindigen in Theater Koningshof, waar om 14.00 uur de kindermiddag begint. De kaartjes voor deze kindermiddag zijn vanaf nu te koop bij Infopunt Ervaar Maassluis, Nieuwstraat 2. Tijdens de gehele intocht, inclusief de kindermiddag, zullen foto’s en filmpjes worden gemaakt die voor publicatiedoeleinden worden gebruikt.

Sinterklaashuis

Op zondagmiddag 13 november gaat het sinterklaasfeest nog even door. Om 13.00 uur opent burgemeester Haan het Sinterklaashuis. Sinterklaas woont en slaapt dit jaar in een prachtig nieuw onderkomen bij Van Kortenhof Fietsen, Heldringstraat 101 in Maassluis. Tot 4 december zullen Sint en Pieten ook daar een gezellige tijd met de kinderen doorbrengen. De openingsdagen en –tijden zullen spoedig bekend worden gemaakt.

Ben jij ouder dan 16 jaar en vindt je het geweldig om Sinterklaas een handje te helpen? Meld je dan aan en doe mee met het leukste feest van het jaar! Stuur een mail naar onze Meel Piet: [email protected] en we nemen contact met je op.