Categorieën

Service

STAKE en Heavy Lord in de KF!

STAKE en Heavy Lord in de KF!
Uit

STAKE en Heavy Lord in de KF!

  • Redactie
  • 18-02-2023
  • Uit
STAKE en Heavy Lord in de KF!
VLAARDINGEN - Op vrijdag 24 februari treedt STAKE op in De Kroepoekfabriek! Bijna twee decennia geleden startte vier jonge honden een band. Anno nu zijn zij op het gebied van postrock en sludge metal één van de grootste spelers van de BeNeLux! Allerlei zalen en festivals heeft de Belgische formatie al op hun kop gezet. Volgende week komen zij naar Vlaardingen om hier de zaal af te breken.

Brent Vanneste (gitaar/zang), Cis Deman (gitaar), Joris Casier (drums) en Jesse Surmont (Bas) timmeren al 18 jaar aan de weg. Eerst als Steak Number Eight (waarbij ze als jonge honden in 2007 Humo’s Rock Rally wonnen), sinds 2018 als STAKE. De Voskenslaan in Gent is hun walhalla. Hier repeteren ze en namen ze ook ‘Love, Death And Decay’ op. Liefde. Dood. Verval. Dat zijn de drie thema’s waar de nieuwe plaat van STAKE rond is opgebouwd. De Gentse postmetal- en noiseband gooit alle conventies overboord. Het is een hechte collaboratie geworden waarbij alle groepsleden bijdroegen aan de teksten en de band ook voor het eerst zelf in de studio aan de knoppen zat. Tom Lodewijckx (Clouseau) zorgde voor een gelaagde en bruisende afmixing. Het resultaat blijft nazinderen. 

Gas geven en terugnemen. Dat is het ritme van ‘Love, Death & Decay’. STAKE heerst waar het moet, maar laat ook ruimte om te ademen, om mee te leven en weer op te bouwen. “Ik ben nog nooit zo content geweest van een plaat als van deze”, zegt frontman Brent, die bekend staat als zijn eigen groot criticus. De opvolger zal dan ook niet lang op zich laten wachten. Maar eerst is er ‘Love Death & Decay’. STAKE wil nu vooral spelen en genieten. Samen de kracht van stevige gitaarmuziek voelen, nu de stilte na corona weer mag doorbroken worden. 

Heavy Lord is een doom/sludge band uit Hellevoetsluis. Opgericht in 2003, bracht 4 full-length albums uit en deed meer dan 250 optredens in zeven landen. Na bijna 10 jaar non stop spelen, leidden verschillende redenen tot de beslissing om in volledige winterslaap te gaan. Fast forward naar 2021, de behoefte om af te stemmen, Heavy, luide riffs te spelen en nieuwe nummers te schrijven werd onstuitbaar en onvermijdelijk. Na een minnelijke overgang naar een 3-manschap is Heavy Lord nu klaar voor de toekomst.

STAKE + Heavy Lord
Vrijdag 24 februari
Open: 20.30 | Aanvang: 21:00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →