Categorieën

Service

stARTup: de culturele aftrap van het nieuwe schooljaar

stARTup: de culturele aftrap van het nieuwe schooljaar
Uit

stARTup: de culturele aftrap van het nieuwe schooljaar

  • Redactie
  • 29-08-2022
  • Uit
stARTup: de culturele aftrap van het nieuwe schooljaar
MAASSLUIS - De scholen zijn weer begonnen! Ook bij Theater Koningshof gaat het nieuwe theaterseizoen weer van start. Daarnaast staat er weer een hoop te gebeuren op het gebied van cultuureducatie. Op vrijdag 2 september organiseert het Revius weer een stARTup bij het theater. Tijdens deze culturele ochtend vult Theater Koningshof zich voor de vierde keer met ruim 220 eersteklassers van het Lentiz Revius Lyceum en de Lentiz Revius MAVO. Net als in 2021 zal de drumgroep Convoi Exeptional de zaal ’s morgens op stelten zetten en voorbereiden op de te gekke dag die de leerlingen zullen hebben.

Kennismaken met elkaar én cultuur

Na de opening volgen de leerlingen drie workshops op het gebied van theater, muziek en dans. Deze workshops worden gegeven door Muziek@Maassluis, Dance Company M’Joy, Jeugdtheaterhuis Maassluis en verschillende beeldende kunstenaars uit Maassluis. Voor de leerlingen is stARTup een fantastische manier om met elkaar kennis te maken. Ze moeten immers allemaal wennen aan een nieuwe school en nieuwe klasgenoten. Wat is er dan leuker om met elkaar, buiten de schoolmuren, op een actieve manier gezamenlijk bezig te zijn?

Na stARTup kunnen geïnteresseerde leerlingen zich inschrijven voor de kunstklas. Deze leerlingen krijgen gedurende het schooljaar op vrijdagmiddagen de kans om zich verder te ontwikkelen op het gebied van theater, muziek en dans.

Zowel het Revius als Theater Koningshof kijken er ontzettend naar uit om de nieuwe leerlingen op deze manier te mogen verwelkomen. Op naar weer een nieuw, bruisend jaar in Maassluis!

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →