Categorieën

Service

Straat onder water na gesprongen waterleiding

Straat onder water na gesprongen waterleiding
112

Straat onder water na gesprongen waterleiding

  • Redactie
  • 01-12-2023
  • 112
Straat onder water na gesprongen waterleiding

Fotografie: FlashphotoNL

MAASSLUIS - Update 22:00 uur: De situatie is veilig en onder controle, meldt Rijnmond Veilig. De hulpdiensten gaan inpakken en de locatie verlaten. Stedin en Evides blijven aanwezig tot water en gas weer aangesloten zijn op de woningen. 

De verwachting is dat alle huizen voor middernacht weer water hebben. De betrokken bewoners ontvangen van Evides een kookadvieskaart voor de komende dagen. Het gas zal in de loop van de nacht weer gerepareerd zijn. Stedin is hierover in contact met de bewoners. De schade aan de straat zal waarschijnlijk begin volgende week hersteld worden. De weg is wel begaanbaar. 

---------------

Update: Vanwege de waterlekkage en de grote wateroverlast is de waterleiding afgesloten. Ongeveer veertig woningen zitten zonder water. Door de lekkage is er ook water in gasleidingen terechtgekomen. Van ongeveer 60 woningen is het gas afgesloten. De Olympiahal aan de Rozenlaan is opengesteld als opvanglocatie voor bewoners die last hebben van de kou. Voor bewoners waarvan het water is afgesloten is een watertappunt geregeld. 

De reparatiewerkzaamheden zijn in volle gang. De verwachting is dat de herstelwerkzaamheden tot in elk geval 22.00 uur  vanavond duren. 

----------------

Aan de Lijnbaan is vrijdagmiddag een hoofdleiding gesprongen, de hulpdiensten zijn hiervoor groots gealarmeerd nadat de straat grotendeels onder water lag. Meerdere officieren kwamen ter plaatse voor een plan van aanpak. Evides en Stedin waren ondertussen al druk bezig met het afsluiten van de leidingen. De leiding was geraakt na werkzaamheden in de grond. Hoelang het incident nog zal duren is onbekend.