Categorieën

Service

Terrassen per 1 juni weer in gebruik

Terrassen per 1 juni weer in gebruik
Uit

Terrassen per 1 juni weer in gebruik

  • Redactie
  • 06-05-2020
  • Uit
Terrassen per 1 juni weer in gebruik
MAASSLUIS - De horeca mag de terrassen per 1 juni weer openen. Een voorwaarde daarbij is wel dat iedereen aan een tafeltje zit. Staan is verboden. En uiteraard moet iedereen anderhalve meter afstand houden. Ook theaters en bioscopen mogen 1 juni weer openen, Zij mogen maximaal 30 mensen binnen hebben en dat is inclusief het personeel. Musea gaan open voor mensen die vooraf een kaartje hebben gekocht zodat kan worden gestuurd op het aantal aanwezige mensen.

Per 1 juli zal het maximaal aantal mensen in theaters en bioscopen van 30 worden uitgebreid tot 100. Datzelfde geldt overigens voor kerken, uitvaartcentra en congres- en partycentra en bruiloften. Per 1 september volgen dan de sportscholen, sauna's, de binnensporten en de contactsporten waarbij wordt gekeken of sportscholen onder voorwaarden mogelijk eerder open kunnen.

Al deze maatregelen ter velichting van de 'intelligente lockdown' worden genomen onder het voorbehoud dat het coronavirus zich niet opnieuw sterk gaat verspreiden. De cijfers worden nadrukkelijk gemonitord. Mocht het virus opnieuw om zich heen grijpen, dan kan het tijdspad er heel anders uitzien.