Categorieën

Service

Tigers weten wat te doen bij noodsituaties

Tigers weten wat te doen bij noodsituaties
Sport

Tigers weten wat te doen bij noodsituaties

  • Redactie
  • 09-07-2024
  • Sport
Tigers weten wat te doen bij noodsituaties

MAASSLUIS - Afgelopen weekend hebben zo’n 50 kinderen uit drie verschillende groepen het afsluitende examen voor de Tigers gedaan. Het thema wat ditmaal werd afgesloten was, “wat te doen bij noodsituaties”. Binnen deze afsluitende les moesten de kinderen allerlei verschillende vragen m.b.t. het thema beantwoorden, en binnen enkele praktische opdrachtjes demonstreren wat zij de afgelopen periode hadden geleerd. Enkele onderdelen die hierbij terugkwamen waren o.a. wat te doen bij brand in huis, wat te doen als je kleding in brand staat en het nut van rookmelders.

Naast de nieuw aangeleerde kickbokstechnieken hadden de kinderen afgelopen periode ook diverse malen verschillende andere sporten beoefend ter voorbereiding van deelname aan de olympische spelen. Enkele van deze onderdelen stonden dan ook op het programma als afsluiting van de lessenreeks. Waaronder; hardlopen, boksen, roeien, verspringen en gewichtheffen.

Binnen het Tiger programma maken de kinderen aan de hand van Timmy de Tijger spelenderwijs kennis met verschillende thema’s zoals samenwerken, omgaan met noodsituaties, gezonde voeding, omgang met vreemden en milieu bewustzijn. Tevens leren zij daarnaast om zichzelf te verdedigen in geval van nood. Elk thema wordt aan het einde van een 12 weken durende lessenreeks afgesloten met een ”officieel” mini-examen.

Alle deelnemende Tigers hebben het examen met goed resultaat afgerond. Een prestatie om trots op te zijn!