Categorieën

Service

Tiptop voor Nop: ‘Vanaf het begin een daverend succes!’

Tiptop voor Nop: ‘Vanaf het begin een daverend succes!’
Nieuws

Tiptop voor Nop: ‘Vanaf het begin een daverend succes!’

  • Janneke Noordermeer-Goos
  • 16-04-2024
  • Nieuws
Tiptop voor Nop: ‘Vanaf het begin een daverend succes!’

MAASSLUIS - Een jubileum voor Tiptop voor Nop: het evenement bestaat vijf jaar en vierde het afgelopen weekend haar tiende editie. Ruim 100 vrijwilligers helpen het evenement keer op keer tot een succes te maken.

,,Twee vrouwen hadden een droom”, spreekt Liesbeth van Dijk, voorzitter van Tiptop voor Nop, tijdens het officiële gedeelte van het evenement op vrijdagavond 12 april. ,,Een droom om kleding een nieuw leven te geven, door te geven en tegelijkertijd elkaar te ontmoeten en te verbinden. Je kunt wel zeggen dat deze droom, Tiptop voor Nop, is uitgegroeid tot een merk in Maassluis.” Tiptop voor Nop is een fashion event waar bezoekers gratis tweedehands kleding, schoenen en accessoires mogen uitzoeken.

Liesbeth is vanaf de start betrokken bij de organisatie. ,,Ik heb me toen gebogen over de naam en Tiptop voor Nop bedacht. Verder heb ik toen geholpen met de communicatie en promotie. En eigenlijk is het vanaf het begin een daverend succes!” Het begon met een evenement voor vrouwen. Inmiddels wordt er ook voor kinderen en mannen kleding ingezameld en een editie georganiseerd. ,,Het mooie is dat we alle lagen van de samenleving bereiken. Iedereen is gelijk en komt in contact met elkaar. Die verbinding is zo krachtig!”

Om het lustrum extra feestelijk te maken, werd er vrijdagavond een traktatie uitgedeeld, maakt dichter Irma Moekestorm snelgedichten, is er livemuziek en werden er cadeaus uitgedeeld na een loting. Een terugkerend onderdeel van Tiptop voor Nop is de Catwalk, waar een spetterende modeshow wordt gegeven.

Wethouder Corine Bronsveld is een trouwe bezoeker van het evenement. ,,Wat ben ik blij om bij de tiende Tiptop voor Nop te zijn en er met elkaar weer een feestje van te maken. Wat de organisatie zo goed doet, is dat iedereen zich echt welkom voelt. Dat stralen alle vrijwilligers, ruim 100(!), uit. Dat is het succes van dit evenement.”

Het kernteam van Tiptop voor Nop bestaat uit zes vrouwen: Marja den Boer, Margreet Schutte, Liesbeth van Dijk, Annette Crans, Claudia van der Velden en Margreet van den Dool. ,,In deze kerngroep zitten twee vrouwen, Marja en Margreet, die elke maandag bij het Leger des Heils kleding inzamelen en uitzoeken”, vertelt Corine. ,,Dat wordt met veel plezier gedaan. En dat is wat vrijwilligerswerk doet, wat samen iets organiseren doet: het geeft plezier. De vrijwilligers zetten iets neer wat door ons allemaal erg gewaardeerd wordt.”

Op maandag 22 april vindt Tiptop voor Nop voor mannen plaats bij het Leger des Heils. In oktober wordt er weer een editie georganiseerd voor vrouwen en kinderen.

Samen zijn wij Maassluis

, Maassluis

Meer over Samen zijn wij Maassluis →