Categorieën

Service

UN1EK opent nieuwe grote kinderopvanglocatie in Broekpolder

UN1EK opent nieuwe grote kinderopvanglocatie in Broekpolder
Onderwijs

UN1EK opent nieuwe grote kinderopvanglocatie in Broekpolder

  • Advertorial
  • 18-01-2024
  • Onderwijs
UN1EK opent nieuwe grote kinderopvanglocatie in Broekpolder

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - UN1EK Onderwijs en Opvang opent medio 2024 de deuren van een nieuwe kinderopvanglocatie in de Broekpolder in Vlaardingen. Met maar liefst 1300 vierkante meter binnenruimte en nog eens 5000 vierkante meter buitenruimte, zal er hele dagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang aangeboden worden om zo de wachtlijsten in de opvang te verkleinen en meer kinderen een plek aan te kunnen bieden.

Met de huidige negatieve berichtgeving rondom de kinderopvang in Nederland, werd het tijd voor verandering. UN1EK sloeg een nieuwe weg in en startte een onderzoek naar de mogelijkheden voor een extra opvanglocatie. Dit resulteerde in een overeenkomst van het openen van een nieuwe grote opvanglocatie, waarbij later dit jaar honderden kinderen opvang kunnen afnemen.

Bestuurder van UN1EK, Niek Barendregt, is trots op deze ontwikkeling: ,,We zetten een grote stap in de juiste richting om aan de wensen van onze wachtende ouders te voldoen. We kunnen straks maar liefst veertien opvanggroepen openen en zo veel kinderen welkom heten op een prachtige groene plek in Vlaardingen.’’

Opvanglocatie als middelpunt

De nieuwe opvanglocatie ligt aan de Broekpolderweg en vormt een fijn middelpunt voor ouders uit Vlaardingen en Maassluis. Op deze locatie zal, in tegenstelling tot andere locaties van UN1EK, geen basisonderwijs aangeboden worden. Deze locatie is een aanvulling op de IKC-koers, die nog steeds centraal staat binnen de visie van UN1EK.

Verbouwing

Momenteel wordt de ruimte aan de Broekpolderweg verbouwd, zodat deze naadloos aansluit op de wensen en eisen vanuit de GGD. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met wensen vanuit UN1EK; in een groene omgeving moet groene kinderopvang aangeboden worden. Zo worden er warmtepompen, klimaatvoorzieningen en laadpalen aangelegd. Daarnaast wil UN1EK de komende jaren gaan investeren in zonnepanelen bij deze locatie.

Opening

UN1EK streeft ernaar om de kinderopvanglocatie medio 2024 te openen en klaar te staan om de kinderen met open armen te ontvangen. Op de website van UN1EK en de social media kanalen worden updates geplaatst over de voortgang van de verbouwing. Niek Barendregt kijkt uit naar de opening: ,,We kunnen niet wachten om onze kinderen en ouders binnenkort te mogen verwelkomen op onze splinternieuwe kinderopvanglocatie!’’

UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →