Categorieën

Service

UN1EK schaft vrijwillige ouderbijdrage af

UN1EK schaft vrijwillige ouderbijdrage af
Onderwijs

UN1EK schaft vrijwillige ouderbijdrage af

  • Redactie
  • 01-06-2024
  • Onderwijs
UN1EK schaft vrijwillige ouderbijdrage af

MAASSLUIS - UN1EK schaft vrijwillige ouderbijdrage af: kansengelijkheid voor ieder kind! De armoede in de regio neemt toe en de financiële situatie van ouders wordt almaar onzekerder. UN1EK vindt dat ieder kind het recht heeft op gelijke toegang tot onderwijs en alle ervaringen en activiteiten die daarbij horen, ongeacht de financiële positie van ouders of verzorgers.

Met deze visie heeft het bestuur van UN1EK gesprekken gevoerd met het directeurenteam en de Centrale UN1EK Raad. De Centrale UN1EK Raad heeft via de Adviesraad de IKC-raden op dit onderwerp bevraagd. Dit heeft geleid tot het bestuurlijke besluit om vanaf 1 augustus 2024 te stoppen met de vrijwillige ouderbijdrage. Er is veel trots voor deze ontwikkeling, waarmee UN1EK voorloopt. Ieder kind kan bij UN1EK blijven genieten van schoolreisjes, kampen, educatieve uitstapjes en andere activiteiten. Ouders wordt hiervoor niet meer gevraagd om een vrijwillige bijdrage.

UN1EK ziet dit als een belangrijke stap naar een inclusievere onderwijsgemeenschap, waarin er samen gewerkt wordt aan een toekomst waarin elk kind, ongeacht de financiële thuissituatie, gelijke kansen krijgt binnen het onderwijs!