Categorieën

Service

Veel branden en diverse vernielingen tijdens jaarwisseling

Veel branden en diverse vernielingen tijdens jaarwisseling
112

Veel branden en diverse vernielingen tijdens jaarwisseling

  • Redactie
  • 01-01-2023
  • 112
Veel branden en diverse vernielingen tijdens jaarwisseling

Fotografie: 112MaasMedia

MAASSLUIS - Tijdens de jaarwisseling in Maassluis was de brandweer druk met meldingen van branden. Het ging vooral om buitenbranden en containerbranden. Bij 15 branden in Maassluis was de komst van de brandweer nodig.

Naast de branden zijn er ook diverse vernielingen aangericht in Maassluis. De politie is ook bezig geweest met diverse andere meldingen. Grote incidenten waren er gelukkig niet in Maassluis. Ook de politie was bezig met diverse meldingen.

Rond 17.30 uur kwam er een melding binnen dat er vuurwerk in het gezicht van een kind terecht was gekomen aan de Jacob van Heemskercklaan in Maassluis. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Lees het item hier: Jongetje krijgt vuurwerk in gezicht en raakt gewond Jacob van Heemskercklaan in Maassluis

Bij een parkeerplaats nabij de atletiekbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis heeft de brandweer rond 19.50 uur een buitenbrand geblust. Ook in veel andere straten waren buitenbranden, zoals op de Taanschuurkade, Nicolaas Beetsstraat, Van Beethovenlaan, Mozartlaan, Stationsweg en veel andere straten.

Op de Mozartlaan in Maassluis kwam rond 00.38 uur een melding binnen van een gebouwbrand, politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Aldaar bleek er geen sprake te zijn van een gebouwbrand, maar wel van een buitenbrand, er was brand gesticht bij een bankje. De brandweer heeft de brand geblust. Kort daarna kon de brandweer direct door voor een melding van een kelderbox in brand aan de Stationsweg in Maassluis. Ter plaatse bleek dat niet het geval, een vuurtje brandde voor de kelderboxen. De brandweer heeft het vuur uitgemaakt.

In het Van Beethovenpark (park bij de flats aan de Van Beethovenlaan) was deze jaarwisseling veel overlast en brandstichtingen. Politie en brandweer moesten diverse keren ter plaatse komen en de brandweer heeft er diverse brandjes geblust. Voorgaande jaarwisselingen stond er een door de gemeente geplaatste mobiele camera, die staat er dit jaar niet.

Naast de branden waren er nog diverse vernielingen. Meerdere prullenbakken op verschillende locaties in Maassluis moesten het ontgelden. Ook is een fietsmand van een fiets nabij de Koningshoek in Maassluis opgeblazen. De gemeente Maassluis zal op korte termijn kijken hoe hoog de schadekosten zijn.