Categorieën

Service

Verkeersdrukte verwacht in Maassluis door deels afgesloten Beneluxtunnel

Verkeersdrukte verwacht in Maassluis door deels afgesloten Beneluxtunnel
Nieuws

Verkeersdrukte verwacht in Maassluis door deels afgesloten Beneluxtunnel

  • Redactie
  • 21-03-2024
  • Nieuws
Verkeersdrukte verwacht in Maassluis door deels afgesloten Beneluxtunnel

MAASSLUIS - De gemeente neemt maatregelen om aankomend weekend verkeersopstoppingen in Maassluis te voorkomen. De verwachting is dat het druk wordt in onze stad omdat de Beneluxtunnel deels is afgesloten.

De fractie van het CDA Maassluis kaartte het onderwerp aan tijdens het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraadsvergadering. ,,Fijn dat de veerpont weer vaart, zeker nu de Beneluxtunnel de komende weken meerdere keren is afgesloten”, spreekt Martijn Kroonen, gemeenteraadslid van het CDA Maassluis. ,,Werkzaamheden in de regio hebben het afgelopen weekend geleid tot lange wachttijden aan de Rozenburgse zijde. Aankomend weekend is er weer een afsluiting en is de verwachting dat er verkeersdrukte aan de Maassluise kant ontstaat.” De fractie wil daarom van het college weten of er mogelijkheden zijn om het verkeer te laten doorstromen.

Problemen

Burgemeester Gregor Rensen erkent dat de afsluiting van de Beneluxtunnel het afgelopen weekend tot problemen heeft geleid. ,,Het afgelopen weekend is het, met name zaterdag, fout gegaan in de regio Rotterdam waar het verkeer volledig vast kwam te zitten. Ook door het advies om niet door het centrum van Rotterdam een uitwerk te zoeken. Het heeft ook tot enorme problemen geleid bij de veerpont, die net twee dagen weer in functie was. Met name in Rozenburg zijn er enorme verstoppingen geweest en stond het verkeer tot in het dorp aan toe, kilometerslang, vast.”

De pont zou afgelopen zaterdag eigenlijk tot 19.00 uur varen, maar heeft de dienstverlening uiteindelijk tot ruim 23.00 uur verlengd. ,,Het personeel heeft een enorme prestatie geleverd door na sluitingstijd te blijven varen.” Het personeel kreeg te maken met agressief gedrag. Burgemeester Rensen werd daarom met ‘lichtelijk paniek’ gebeld door gedeputeerde Jeannette Baljeu met de vraag te hulp te schieten. ,,Er is politie ingezet waardoor er geen verdere problemen waren in de openbare orde, maar we konden weinig doen aan het verhelpen van de file.”

Maatregelen

Komend weekend is de Beneluxtunnel van noord naar zuid afgesloten, waardoor er problemen in Maassluis verwacht worden. ,,Daarom hebben we meteen diensten in gang gezet om in ieder geval preventieve maatregelen te nemen.” Vanaf de snelweg wordt met borden aangegeven wat de alternatieve routes zijn, ook in Maassluis worden er borden geplaatst om te voorkomen dat de Laan 1940-1945 vol komt te staan. Bovendien houdt de gemeente de verkeerssituatie in de gaten zodat er zo nodig verkeersregelaars ingezet kunnen worden. Ook worden er handhavers ingezet.

Op de A20 wordt een tekstkar geplaatst, waar mogelijk op wordt vermeldt hoe lang de vertraging tot de veerpont is. Ten slotte roept de gemeente op vooral de auto te laten staan, wanneer je ander vervoer tot je beschikking hebt.